Eli hieman asiaa jauhopeukaloille,
joiden ei tarvitse välttämättä tehdä kaikkea ihan itse:
"Myllyn Paras tuo markkinoille kesäkuussa 2010 uudet pyöreän muotoiset piirakkataikinat.
Uutuustaikinat ovat pehmeistä rasvoista leivottuja, valmiiksi pyöreän muotoisia laktoosittomia taikinapohjia. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Lisää vain haluamasi täyte ja paista uunissa. Kypsä valmis piirakka on helppo leikata, koska pohjan rakenne on nimenomaan suunniteltu piirakoille ja pohja irtoaa hyvin vuoasta.
Käyttöohje: Ota taikinalevy sulamaan huoneenlämpöön noin tunti ennen leivontaa. Painele sulanut taikina piirakkavuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Lisää haluttu täyte ja paista 180 - 200 -asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 - 40 min täytteestä riippuen."
Myllyn Paras-piirakkapohjia on tulossa myyntiin sekä suolaisena että makeana pakastevalmispohjana.
* Olipa hankala etsiä esimerkkikuvaa pai/piiras-vuoassa olevasta jonkinlaisesta piiraasta tähän postaukseen. Tajusin tässä samalla että minullahan ei ole yhtään piirasvuokaa tällä hetkellä itselläni. Pitänee lisätä kauppalistaan. Tämä kamala kuva on jostain kaukaa, kun olen kokeillut kuorellista piirasta,
eli ns: Mummoankan piirasta väsätä... =)
Ota osaa sivupalkin kyselyyn, mikä on lempipiiraasi?
Omena?
Mansikka?
Mustikka?
Jokin muu makea piiras,
vai kenties suolainen täyte?
Kerro vielä onko piiras parhain muropohjalla
vai hiivataikinapohjalla...?
Omena?
Mansikka?
Mustikka?
Jokin muu makea piiras,
vai kenties suolainen täyte?
Kerro vielä onko piiras parhain muropohjalla
vai hiivataikinapohjalla...?
...
12 kommenttia:
Uskallanko tuosta taideteoksesta ottaa palan..
Minulle kelpaa kaikki, kiitos!
Ehdoton suosikki on kyllä mustikkapiirakka pullapohjaan tehtynä.
Upea torttu!
Ja mustikkapiiras pullataikinaan oli paras, mutta myös ihania suolaisia on paljon!
Hannele
Mymskä
Seijastiina
Hih, kuva on näköjään otettu jopa epäedullisesta kuvakulmasta!
Ulkonäöstä huolimatta tuon taisivat jälkikasvuni syödä. =)
Kaikki kelpaa, mutta parasta on mustikka-karpalopiirakka.
Pohjana sekoitettu taikina joka ei ole mitään reseptejä nähnytkään.
Mutta yllätysvieraita varten nuo olisivat varmaan käteviä pohjia.
Onneksi söin juuri kevään ensimmäistä raparperipiirakkaa, mummon vanhalla piimäpohjalla, muuten olisi heti tehnyt hyvää mieli.
Raparperipiirakka on aivan ihanaa:)
MK =)
OK.
Mie säästän mun loput pakkaskarpalot seuraavaan juhlaan jossa ne saavat olla jälkiruokakiisselin marjoina. Ne ovat niin ihastuttavan punaisia... =)
Mutta kerro, miten tehdään piimäpohja, please? =)
Elmiira =)
OK.
Siihen mie laitan mukaan mansikkaa ja kyytipojaksi tarvitaan vaikka vaniljajädeä.
What a beautiful pie! I have never seen one with such a detailed crust!!
And I love the apple blossoms on May 21, too! The first photo there, with the sun shining through the blossoms, is exquisite!
Oh thank you Judy
but now I shame so much
because this pie wasn't so good looking. =)
Those blossoms are cherry blossoms. I have some translate on right in my side...
makeasta mansikka ja suolaisesta lohi ovat parhaita! Meillä on myynnissä pyöreitä sekä makeita että suolaisia piirakkapohjia ovat vaan niin pirun pahoja, suolanen suht ok mutta makeasta kerran tein, toista kertaa en erehdy ostamaan...
Mut on nuorena miehenä hurmattu marjappiirakalla, mis pinnalla punaisia viinimarjoja kermaviilis ja taikinana muropohjainen, seas grahamjauhoja...eli ei kauhian makealla vaan sillai piilomakialla.
Nam, Tuikku ja John!
Nuo kuulostivat todella herkullisilta. =)
Lähetä kommentti