Translate

10.9.2007

Omenantuoksuinen viikonloppu




















Esikoinen saapui saunaan perjantaina ja lähti
kämpilleen vasta sunnuntaina. Osittain kuulema siksi
että kuuli että lauantaina ois Italianpataa ja sunnuntaina
porsaankyljyksiä... =) Tie miesten sydämeen,... =)

Lauantaina meillä oli omenapiiraspäivä vaniljakastikkeella.
Sopivasti Nunnukallekin tuli ystävä kylään joka heti ovella
kehui hyvää tuoksua. =)
Vaikkei niitä omenoita juur tullut puutarhoihin
niin saahan niitä toki kaupasta! =)
Ja niinikään lauantaina Miihkali pääsi himopuuhaansa
eli napsimaan rallikuvia Heinolaan.

Ja me kaikki pääsimme sunnuntaina tupaantuliaiskaffeelle
esikoisen siistiin asuntoon. Kaikki oli just paikoillaan.
Ja hymyillen huomasin asioita, jotka olisin itse tehnyt
ja laittanut juuri samalla tavalla. Onko meillä siis, ainakin
joissain asioissa, samanlainen katsantokanta?





AMERIKKALAINEN OMENAPAI

Pohja:
225 g voita tai margariinia
4 ½ dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
3 rkl vettä

PS: JOS
tahdot piiraaseen myös
kannen, tee kaksinkertainen
taikina.

Täyte:
4 omenaa
1 tl kanelia
1 prk maitorahkaa
2 munaa
1 dl kuohukermaa
1½ dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria

voiteluun: kanamuna

Sekoita keskenään pehmeä voi,
jauhot ja sokeri.
Lisää kylmä vesi
ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele 2/3 taikinasta voidellun
piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Laita loppu taikina kylmään.
Kuori ja lohko omenat.
Levitä omenalohkot pohjan päälle
ja mausta kanelilla. Sekoita maitorahka,
munat ja vaahdotettu kerma keskenään.
Mausta sokereilla. Kaada rahka-kermaseos
omenalohkojen päälle. Kauli loppu taikina
kanneksi ja nosta vuokaan.
Sulje reunat haarukalla painellen
ja voitele munalla.
Pistele haarukalla
tai ota pienellä muotilla kannesta kuvioita.
Kypsennä 200 asteessa n. 40 minuuttia.
Tarjoa jäätelön, vaniljakastikkeen
tai kermavaahdon kanssa.


PS:
Itse en tehnyt kantta, vaan
koko taikinasta pohjan isoon vuokaan.
Ja maitorahkan sijaan käytin kermaviiliä
ja kermavaahdon sijaan ruokakermaa,
ilman vaahdotusta.
-Menitkö sekaisin? ;D



Lisää omppupiiraita tällä sivulla...
Kuvaa ei ehditty ottaa valmiista
piiraasta... Kokonaisena. =)





EDIT klo 14.50:
Mymskä kommentoi, jotta onkos
tämä sellai Mummoankan piirasohje. =)
Ja juu, sellai siitä tulee jos laittaa taikinasta
sivuun 1/3 jonka lopuksi kaulitsee ja
tekee siitä piiraalle kuoren.



.





Tällaisen Mummoankan piiraan tein
vadelmista jokin aika sitten,
pieneen pai-vuokaan.




.