Joko olet käynyt mustikkametsässä? Jos et vielä, niin nyt äkkiä sinne keräämään edes yhden piirakan ainekset.
Kansallista mustikkapiirakkapäivää vietetään Suomessa vuosittain 6. elokuuta. Tänä vuonna päivä on siis ensi keskiviikko. Mustikkapiirakka on meille suomalaisille rakas asia. Vietä kansallisherkkupäivää leipomalla omalla lempiohjeellasi oma mustikkapiirakka. Nauti hyvässä seurassa.
🌿🫐🌿
Tässä eräs ohje:
Maukas mustikkapiirakka
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
(tai 3 dl vehnäjauhoja)
1½ tl leivinjauhetta
1½ dl juoksevaa margariinia tai ruokaöljyä
1 dl maitoa tai kermaa
Lisää jauho-leivinjauheseos
siivilän läpi, sekä rasva ja maito/kerma.
Vatkaa taikina tasaiseksi.
Kaada voideltuun piirakkavuokaan
(halkaisija noin 27 cm).
Ripottele pinnalle mustikat ja sokeria.
Paista 200-asteisen uunin alaosassa
25–30 minuuttia.
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
(tai 3 dl vehnäjauhoja)
1½ tl leivinjauhetta
1½ dl juoksevaa margariinia tai ruokaöljyä
1 dl maitoa tai kermaa
Päälle:
mustikoita ja ripaus sokeria ja
tomusokeria jäähtyneen piiraan päälle.
Ohje:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.Lisää jauho-leivinjauheseos
siivilän läpi, sekä rasva ja maito/kerma.
Vatkaa taikina tasaiseksi.
Kaada voideltuun piirakkavuokaan
(halkaisija noin 27 cm).
Ripottele pinnalle mustikat ja sokeria.
Paista 200-asteisen uunin alaosassa
25–30 minuuttia.
PS: Mustikoiden sekaan voi loistavasti
heittää muutaman vadelman ja metsämansikankin...
Ohje: Kodin kuvalehden ohjetta mukaellen
Kuva: Kodin kuvalehti
🥧
🥧
Muistaettä mustikkapiirakkaon rakkauttaVarsinkin itseleivottuna- Una Reinman
Suomalaiset rakastavat mustikkaa.
Mustikkapiirakka on myös elokuun lopun Suomen luonnon päivän suussa sulava juhlaleivonnainen, onhan nyt mustikoiden aika.
🫐🌿
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti