Translate

15.10.2023

Käsienpesu- & rintojen terveyden päivä







Moni unohtaa, miten tärkeää käsienpesu on, 

 vaikka meillä oli korona siitä asiasta muistuttamassa monta vuotta... 



Global Hand washing Day (GHD) on kansainvälinen käsienpesun edistämiskampanja, jonka tarkoituksena on motivoida ja mobilisoida ihmisiä ympäri maailmaa parantamaan käsienpesutottumuksiaan.
Maailmanlaajuista käsienpesupäivää vietetään joka vuosi 15. lokakuuta. Vuonna 2008 vietettiin ensimmäistä kertaa maailmanlaajuista käsienpesupäivää, jonka tavoitteena on saada ihmiset ympäri maailmaa tietoisiksi käsien pesun tärkeydestä saippualla sairauksien ja infektioiden ehkäisyssä.
Tämän erityisen päivän muistoksi yli 120 miljoonaa lasta 70 maassa kehotettiin pesemään käsiä saippualla. Siitä lähtien liike on lisännyt vauhtia ja saanut tukea useilta sidosryhmiltä, ​​kuten hallituksilta, kouluilta, kansalaisjärjestöiltä ja yksityisiltä yrityksiltä.
Maailmanlaajuinen kampanja on omistettu tietoisuuden lisäämiseksi käsien pesusta saippualla avaintekijänä sairauksien ehkäisyssä. Oikealla käsienpesulla hengitys- ja suolistosairauksia voidaan vähentää 25–50 %. 

 


 

Tänään on kansainvälinen


Global Hand washing Day 
(GHD) 





 

 

Tänään on myös

 rintojen terveyden päivä 



Europa Donna järjestää rintojen terveyspäivän 15. lokakuuta kertoakseen kaiken ikäisille naisille, että elämäntapatekijöillä on tärkeä rooli rintasyövän ehkäisyssä ja uusiutumisen sekä rintasyövän varhaisen havaitsemisen tärkeydestä. 
 
Ensimmäinen rintojen terveyspäivä pidettiin Milanossa, Italiassa 15. lokakuuta 2008, ja se järjestetään nyt vuosittain. 
 
 Europa Donna kehittää ja ylläpitää Breast Health Day -kampanjaa, joka sisältää esitteitä, julisteita, videoita ja muuta materiaalia, joita on saatavilla verkkosivustolla, joka auttaa naisia  ​​tekemään hyviä valintoja rintojensa terveyteen liittyen. 



 Breast Health Day