Translate

11.10.2023

Kansainvälinen tyttöjen päivä

 

 

 


 International Day of the Girl Child   
  
Päivän tavoitteena on vahvistaa tyttöjen oikeuksia ja tuoda esiin sukupuolen ja iän vuoksi erityisesti tyttöjen kohtaamia haasteita ja tarpeita.

Hyvin usein tytöt kohtaavat oikeuksiensa polkemista, vapauksiensa rajoittamista ja unelmiensa estämistä juuri siksi, että he ovat tyttöjä. Tyttöjen mahdollisuudet toteuttaa itseään, opiskella ja kouluttautua, hakeutua haluamaansa ammattiin tai valita vapaasti itselleen kumppani – tai olla sellaista valitsematta, ei ole kaikkialla mahdollista.

Perustavanlaatuiset ihmisoikeudet kuuluvat jokaiselle maailman tytölle, asuinpaikasta tai taustasta riippumatta. Tyttöjen päivänä muistutamme tästä oikeudesta ja kannustamme kaikkia yhdessä edistämään sukupuolten tasa-arvoa, puuttumaan syrjiviin rakenteisiin ja käytäntöihin sekä vaikuttamaan jokaisen tytön mahdollisuuksiin elää hyvää ja onnellista lapsuutta ja nuoruutta, ilman pelkoa ja oikeuksiensa rajoittamista.

Tyttöjen päivää on vietetty vuodesta 2012 lähtien. 

Päivä pohjaa YK:n yleiskokouksen julistukseen vuodelta 2011. /Suomen YK-liitto

Teemapäivän kotisivu

 


 

 

 

Tiesitkö, että tytöillä on edelleen poikia heikommat mahdollisuudet urheilla ja tavoitella unelmiaan, koska ahtaat sukupuolinormit rajoittavat heitä? Me haluamme tähän muutoksen.

Kansainvälinen tyttöjen päivä on 11.10. Silloin me juhlimme tyttöjen potentiaalia sekä vaadimme parannuksia tyttöjen asemaan. Tänä vuonna tyttöjen päivän teemamme on tytöt ja urheilu.

Urheilu kuuluu kaikille, myös tytöille. Kun kannustamme tyttöjä toteuttamaan itseään, koko maailmalla on tasa-arvoisempi tulevaisuus. /Plan  

Lue kuinka lapsiavioliittojen torjuminen ja jalkapallo liittyvät toisiinsa 

 

 

Tekstit: 
 





******* 








Suomessa vietetään tänään myös hassua, omintakeista, mutta tälle seudulle tuiki tärkeää Nokian Jalkineiden ja HAI:n ideoimaa Saapaspäivää

#saapaspäivä 


👢👢 


Ulkoile 
ja saapastele 
 
Säät vaihtelee 
Saappaat suojelee 

- Una Reinman