Translate

27.1.2023

Osallistu Pihabongaukseen

 

 


 


 

 

Pihabongaus 28.–29.1. 


BirdLife Suomi järjestää ensi viikonloppuna jälleen maamme suurimman luontotapahtuman, Pihabongauksen, jo 18. kerran.

Pihabongaukseen voi osallistua kuka tahansa, eikä Pihabongaus ole kilpailu. Tapahtuman tarkoituksena on kannustaa ihmisiä tarkkailemaan kotipihan lintuja ja lähiluontoa.

Havaittujen lintujen määrä ei ole olennaista. Tärkeintä on osallistuminen ja havaintojen ilmoittaminen. Tapahtumalla kerätään arvokasta tietoa maamme talvisesta linnustosta ja sen muutoksista, joten myös lintujen vähyys on arvokas tieto.

Tarkkaile tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla joko lauantaina 28.1. tai sunnuntaina 29.1. ja ilmoita havaintosi verkkolomakkeella osoitteessa www.pihabongaus.fi.

Osallistujien kesken arvotaan mukavia palkintoja.

 

 

 


 

BirdLife Suomi 

täytti 50 vuotta 20.1.2023!

 

Ota kuva Pihabongauksesta ja osallistu keräykseen

BirdLifen 50-vuotisjuhlan kunniaksi kutsumme kaikki osallistumaan kuvakeräykseen: "Miltä näyttää lintuharrastus vuonna 2023?" Pihabongaus on Suomen suurin luontoharrastustapahtuma, joten haluamme nähdä, miltä se näyttää eri puolilla maata!

Nyt emme etsi kuvia linnuista, vaan osallistumisesta Pihabongaukseen. Tarkkailetko ulkona vai ikkunasta? Onko mukana koko perhe vai havainnoitko omassa rauhassa? Onko sinulla ruokintapaikka pihalla? Miten teet muistiinpanot? Ikuista pihabongaustunnelmasi ja lähetä kuva galleriaamme.

Keräämme kuvia harrastuksen eri osa-alueista eri vuodenaikoina: voit siis lähettää lisää lintuharrastuskuvia vuoden mittaan. Tallennamme kuvat tulevia historiankirjoittajia varten ja arvomme kaikkien osallistuneiden kesken vuoden lopuksi palkintoja.

 

 

 


BirdLife Suomi 


BirdLife on maailman suurin ympäristöjärjestö ja johtava linnustonsuojelun asiantuntija. BirdLife toimii 120 maassa, ja meillä on yli 10 miljoonaa henkilöjäsentä tai tukijaa.

BirdLife Suomi ry on lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö sekä maamme 30 lintuyhdistyksen ja 27 000 jäsenen ja tukijan keskusjärjestö. Tavoitteenamme on linnustonsuojelun ja lintuharrastuksen kautta edistää luonnon monimuotoisuuden säilymistä ja kestävää kehitystä.

Lintujen suojelu ja tutkimus toimii Suomessa vapaaehtoisten harrastajien varassa. Siksi BirdLife-yhteisö tarvitsee mahdollisimman monen lintujen ystävän tukea voidakseen jatkaa menestyksekästä vaikuttamistyötään lintujen ja niiden elinympäristöjen suojelemiseksi.


 

 

 BirdLife Suomi 

 

 

 

Ei kommentteja: