Translate

10.3.2020

Tärkeiden asioiden täyttämä päivä








Tänään on mm
Kansainvälinen


Erityisesti ihmiset, jotka ovat menettäneet hiuksensa sairauden, lääketieteellisen hoidon tai muunlaisen  hiustenmenetyksen vuoksi, tarvitsevat usein peruukin. 

Lääkäri voi kirjoitta eräänlaisen "reseptin" tai maksumääräyksen peruukin tarpeelle. Onneksi Suomessakin on loistavia peruukkiliikkeitä, joista saa tällöin apua tähän hyvinkin näkyvään pulmaan. 



 

Tänään on myös
 #SkirtDay
Hamepäivä


Hame on paljon vanhempi vaatekappale, kuin voit kuvitellakaan. Vanhin tunnettu hame kudottiin oljista ja löydettiin Armeniasta, ja sellaista tiedetään käyttäneen niin miehet kuin naiset. 







 Nyt vietetään lisäksi
Pohjaveden arvostuksen viikkoa, #GroundwaterAwarenessWeek 
 
Pohjavesi on vettä, joka sijaitsee maan pinnan alla.
 

*****************





Maailmalla on tänään
Ei enää -viikko
No More Week
#NoMoreWeek 

Perheväkivalta ja seksuaalinen pahoinpitely ovat laajalle levinneitä ongelmia, jotka  ovat osuneet monilla omalle kohdalle.  Perheväkivallan poistamiseen liittyvä politiikka voi olla monimutkaista.

On olemassa järjestöjä, tapahtumia ja teemapäiviä, jotka auttavat keräämään rahaa ja antavat perheväkivallan kärsijöille mahdollisuuden sanoa, Ei enää. No More Week on yksi niistä teemapäivistä, jotka vastustavat perheväkivaltaa.





Endometrioosi on tila, jossa kohdun limakalvon kaltainen kudosta löytyy myös muualta kehosta, pääasiassa vatsaontelosta. 

  Karl von Rokitansky löysi sen mikroskooppisesti ensimmäisen kerran vuonna 1860, vaikka se dokumentoitiin lääketieteellisissä teksteissä jo yli 
4000 vuotta sitten. 

Tämä tila vaikuttaa yhdellä kymmenestä naisesta, mutta siitä ei puhuta silti tarpeeksi. Endometrioosi voi aiheuttaa kivuliaita oireita, kuten raskaita kuukautisia, kipua suolistossa ja vatsassa jne.

Endometrioosi vaikuttaa arviolta 176 miljoonan naisen elämään maailmanlaajuisesti.  


  
*****************

Nyt on myös Multippeliskleroosin tietoisuuskuukausi eli MS-kuukausi, 

Suurin osa meistä ei ajattele kahdesti sitä, kuinka onnekkaita olemme voidessamme kävellä kauppaan, tanssia juhlissa tai mennä vaikka kahvin merkeissä tapaamaan ystäviä, tai liikkua lemmikin, lasten tai rakkaan kanssa.  

Nämä ovat asioita, joita pidämme itsestäänselvänä.

Valitettavasti on monia ihmisiä, jotka antaisivat kaikkensa, voidakseen tehdä minkä tahansa näistä asioista itsenäisesti ja ilman kipua. Monilla näistä ihmisistä on multippeliskleroosi.  



***************** 


 Maaliskuu on myös Hemofiliakuukausi 



Hemofilia on sairaus, joka estää veren hyytymistä vamman jälkeen, mikä tarkoittaa, että potilas vuotaa liikaa verta, mikä voi helposti aiheuttaa vakavia terveysvaikutuksia tai jopa kuoleman.