Translate

8.12.2017

Jotain suklaista: mokkapalat







Tänään leivotaan jotain suklaista 
koska vietämme Mokkapalapäivää. 



Tämä on niin suuri annos, että tarvitset
leivinpellin, jonka reunojen korkeus on 5 cm.
Tästä tulee n: 40 leivosmaista palaa 


n: 10 dl vehnäjauhoja
tai 9,5 dl gluteenittomia 
vaaleita hienoja jauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
  2 rkl leivinjauhetta
(Tai 1 rkl leivinjauhetta ja
1 rkl soodaa)
4 tl vaniljasokeria
7-8 kananmunaa
6 dl sokeria
4 dl maitoa
400 g voita sulatettuna


Kuorrute:
1dl kaakaojauhetta
1 pkt tomusokeria (500g)
50 g voita sulatettuna
3/4 dl vahvaa kahvia
tilkka sitruunanmehua
(tarvittaessa hieman vettä)





Laita leivinpellille leivinpaperi 
  Aseta uunin lämpötilaksi n. 200 astetta.
Mittaa kuiva-aineet kulhoon.
Vaahdota toisessa kulhossa munat ja sokeri vaahdoksi.
Siivilöi kuiva-aineet munasokerivaahtoon 
  lisää samalla maito sekä rasva.
Sekoita kääntelemällä lastalla tasaiseksi
taikinaksi hyvin varoen.
Kaada taikina pellille.
Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.

Tästä tulee niin paksu suklaakakkupohja,
että sen voisi katkaista keskeltä ja halkaista
puolikkaat, kostuttaa ja laittaa väliin vaikkapa
suklaavaahtoa, maustettua rahkaa, tai appelsiini- tai vadelmamarmeladia, jne... =)

Anna hieman jäähtyä ennen kuin sekoitat
kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä seos
paistoksen päälle. Lisää halutessasi
pinnalle nonparelleja tai stösseleitä. 
Anna jäähtyä.
Leikkaa leivoksiksi. 
Onnenhetket ovat taattuja. 
Nam.