•♥•.¸¸. ✿¸¸.•♥•.
Valkeassa kuulaassa omenapuussa
oli parikymmentä omenaa, joista karsin osan
jättäen puuhun 11 omenaa kasvamaan.
Nekin tosin kovasti painoivat hentoja oksia kallelleen,
koska tämä oli sen
puun ensimmäinen omenasato.
puun ensimmäinen omenasato.
Niinpä aikamme niitä ihailtuamme
keräsin omenat hieman raakoina pois.
Syötäväksi ne ovat liian happamia
mutta niistä voi kyllä vaikka leipoa...
Syötäväksi ne ovat liian happamia
mutta niistä voi kyllä vaikka leipoa...
OMENAKAKKU
125 g pehmeää voita Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää ranskankerma ja vehnäjauhot
joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan
jonka läpimitta n 23 cm.
Sekoita pinnalle tuleva muruseos laakeassa kulhossa.
Itse RAKASTAN kanelia joten laitoin sitä todellakin
enemmän kuin ohjeessa neuvotaan. =D
Ota erilleen osa muruseosta
ja pyörittele omenanviipaleet kulhon muruseoksessa.
Asettele omenanviipaleet kakun päälle mieleiseksesi kuvioksi.
Ripottele lopuksi erilleen ottamasi muruseos omenien ja kakun päälle.
tai vaniljajäätelön kera,
kahvin tai teen kanssa tai jälkiruokana.
Tai koristele niin kuin mie tein: valuta kakulle tomusokerikuorruteraitoja. =)
*************
käytä taikinaan gluteenittomia jauhoja 3 ½ dl
ja muruseokseen 3 rkl.