Translate

24.4.2023

Koiranpäivä


 

 

 


 


Ei Koirapäivä, eikä Koirien päivä, vaan yksikön genetiivi, yhteen kirjoitettuna: Koiranpäivä. 

Koiranpäivä on 
suomalainen,
  teemapäivä
jolloin tuodaan esiin
ihmisen 
parhaan 
ystävän 
merkitystä.


"Koiranpäivällä Kennelliitto haluaa muistuttaa ihmisen parhaan ystävän merkityksestä. Vuosittain 24.4. vietettävänä Koiranpäivänä korostetaan pehmeitä ja lämpimiä arvoja ja kerrotaan koiran erilaisista rooleista ihmisen elämässä ja yhteiskunnassa.

 

Vuoden 2023 teemana Kennelliiton toiminnassa on Koira kansalaisena. Kannustamme omien jäsenyhdistystemme ja jäsentemme lisäksi eri organisaatioita ja yhteistyökumppaneita lähtemään mukaan Koiranpäivän haasteisiin mahdollisimman koiraystävällisen Suomen rakentamiseksi. 

 

Erityisesti toivomme, että erilaiset organisaatiot ja yritykset toivottaisivat koirat tervetulleiksi. Suomessa on noin 700 000 koiraa, joten on luontevaa, että koiran kanssa liikutaan eri paikoissa myös taajamassa. Koiranomistajan arkea helpottaa se, että koira on tervetullut moniin eri paikkoihin ja koiran kanssa voi liikkua esimerkiksi julkisissa liikennevälineissä.

 

Ota koira mukaan töihin -päivä

Kennellitolla on sosiaalisessa mediassa kaksi haastetta. Ensimmäinen on Ota koira mukaan töihin Koiranpäivänä. Tutkitusti yhteiselo koiran kanssa tekee ihmiselle hyvää myös työpaikalla silloin kun se on työn luonteen ja työpaikan olosuhteiden kannalta mahdollista. Kannustamme ihmisiä keskustelemaan koiran vaikutuksesta työelämässä, ja työpaikkoja siihen, että työntekijät voivat yhdessä sovituilla ehdoilla tuoda koiran mukaan työpaikalle maanantaina 24.4.

 

#Laumaliikkuu-lenkki

Toinen sosiaalisen median haasteemme on Koiranpäivän yhteislenkki. Haastamme koiranomistajat virikelenkille koiran kanssa. Annamme vinkkejä siitä, mitä koiran kanssa voi tehdä metsälenkillä. "

/Kennelliitto Koiranpäivä 

 

 

#🐕

#koiranpaiva 

#koiranpaiva2023 

#Laumaliikkuu

#OtaKoiraMukaanTöihin 

 #Koiranpäivänvinkki

#kansallinenkoiranpäivä

#koirankokoinenaukkoelämässä





 

 *****************

 

 

 

Miten olisikaan ihanaa
kertoa hassuja ajatuksiaan
tietäen ettei kuulija väheksyisi
paheksuisi mielipiteitäsi
puhuisi puheesi päälle
kertoisi muille salaisuuksiasi
koskaan sinua arvostelisi


Se katselisi rakastavasti
Seuraisi tunnetilojasi
Läsnäolollaan ilahduttaisi
Sinun olemassaolostasi
joka päivä riemuitsisi
Alakuloinen ollessasi
tassunsa nostaisi kädellesi 


-Una Reinman 
 
 
******* 
 
 
 
 
 
 
 
 


PS: 
 
Meillä olisi yhä 
koira hakusessa...