🍎🍎🍎🍎🍏🍏🍎🍎🍏🍏🍏🍏
Rakastatko omenapiirakkaa? Ja leipomista? Paljon kanelia ja omenoita piirakaksi ja vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä sekä kuppi kahvia ja autuus on siinä!
Teetkö omppupiirakat pullataikina-, muru- vai valmistaikinapohjaan?
Tässä eräs omenapiirakka-ohje:
200 g pehmeää voita
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
(1 tl kardemummaa) ei pakollinen
3 dl vehnäjauhoja
(tai gluteenittomia jauhoja)
1 dl mantelijauhoja
Päälle:
n. 4 - 4 isoa kirpeän makuista omenaa lohkoina
n. 4 rkl sokeria
n. 4 tl kanelia
Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa. Lisää kananmunat yksitellen ja vaahdota tasaiseksi.2. Sekoita leivinjauhe, kardemumma, vehnäjauhot ja mantelijauhot toisessa kulhossa. Lisää jauhot muutamassa erässä ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.3. Levitä taikina uunivuokaan tai hyvin pienelle uunipellille leivinpaperin päälle (pellin koko esim: 29 x 24 cm).4. Pese ja kuivaa omenat. Kuori ne ja leikkaa pieniksi lohkoiksi. Ripottele omenanlohkot taikinan päälle. Sekoita sokeri ja kaneli pienessä kipossa ja ripottele omenalohkojen päälle.5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes se ruskettuu kevyesti.Nauti vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti