Tänään on
Mustikkaletut
3 kananmunaa
2 dl Crème fraîchea
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 dl pakastemustikoita
2 rkl voita sulatettuna
Tarjoiluun
vaahterasiirappia
esim: Sitruuna-limerahkaa
Sekoita munat ja creme fraiche.Sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe, suola, sokeri ja mustikat.Kaada puolet voista taikinaan.Paista letut pannulla voin kanssa.Tarjoile vaahterasiirapin ja vaniljarahkan kera.
/Ohje: Arla
*******************
Amerikkalaiset
mustikkapannukakut
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 kananmuna
2 rkl sokeria
1,5 dl maitoa
1-2 dl tuoreita tai pakastettuja mustikoitaPaistoon voita tai margariinia
1. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon.Sekoita joukkoon sokeri.2. Riko kananmuna toiseen kulhoon, lisää maito ja vatkaa ne sekaisin.
3. Kaada maitoseos jauhojen päälle ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla.Lisää lopuksi taikinaan mustikat ja sekoita varovasti käännellen,jotteivat ne rikkoontuisi.4. Kuumenna rasvaa pannulla, kun se vaahtoaa aloita paistaminen.5. Lusikoi taikinaa kaksi isoa lusikallista paistinpannulletai lusikallinen lettupannun joka syvennykseen.Paista noin 2 minuuttia, tai kunnes paistopuoli on kullanruskea.6. Käännä pannukakut ohuen paistinlastan avullaja paista toistakin puolta noin 2 minuuttia.Nosta kypsät pannarit lautaselle ja tarjoile.
Tarjoiluvinkki:
Pannukakut maistuvat herkullisilta banaaniviipaleidinja vaahterasiitapin kanssa.
/Ohje: kotikokki
Ja lopuksi
gluteenittomat letut
2 1/2 dl Gluteenitonta jauhoseosta
1/2 tl suolaa
5 dl maitoa tai
esim. kauramaitoa
2 kananmunaa
2 rkl voita
Voita paistamiseen
5 dl maitoa tai
esim. kauramaitoa
2 kananmunaa
2 rkl voita
Voita paistamiseen
Laita jauhoseos kulhoon
ja sekoita siihen suola.
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Lisää maitoa vähän kerrallaan jauhoseokseen.Sekoita vispilällä,kunnes taikina on täysin paakutonta.Lisää kananmunat hieman vatkattuinaja lisää lopuksi voi.
Paista ohuita lettuja voissa ja syö suosikkihillosi, (tai marjojen, esim mustikoiden) kanssa.
Gluteeniton lettutaikina on helppo tehdä – ja nämä letut ovat todella herkullisia. Voit tarjoilla gluteenittomat letut niin kuin haluat – ruokaisalla täytteellä, klassiseen tapaan hillon tai marjojen kera tai ehkä haluat koota niistä kakun kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera. Tällä reseptillä voi valmistaa myös pikkulettupannulla paistettavia lettuja tai muurinpohjalettuja.
Vinkki!Anna lettujen jäähtyäja kokoa niistä upea kakku.Laita letut päällekkäinja lettujen väliin ja päälle kermavaahtoaja tuoreita marjoja.
/Ohje:Semper