28.1.2020

Saako olla mustikkalettuja?







Tänään on




Mustikkaletut


3 kananmunaa
2 dl Crème fraîchea
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 dl pakastemustikoita
2 rkl voita sulatettuna


Tarjoiluun

vaahterasiirappia
esim: Sitruuna-limerahkaa



Sekoita munat ja creme fraiche.
Sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe, suola, sokeri ja mustikat.
Kaada puolet voista taikinaan.
Paista letut pannulla voin kanssa.
Tarjoile vaahterasiirapin ja vaniljarahkan kera.

/Ohje: Arla 
******************* 



Amerikkalaiset 
mustikkapannukakut

2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 kananmuna
2 rkl sokeria
1,5 dl maitoa

1-2 dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita

Paistoon voita tai margariinia


1. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon.
Sekoita joukkoon sokeri.
2. Riko kananmuna toiseen kulhoon, lisää maito ja vatkaa ne sekaisin.

3. Kaada maitoseos jauhojen päälle ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla.
Lisää lopuksi taikinaan mustikat ja sekoita varovasti käännellen,
jotteivat ne rikkoontuisi.
4. Kuumenna rasvaa pannulla, kun se vaahtoaa aloita paistaminen.
5. Lusikoi taikinaa kaksi isoa lusikallista paistinpannulle
tai lusikallinen lettupannun joka syvennykseen.
Paista noin 2 minuuttia, tai kunnes paistopuoli on kullanruskea.
6. Käännä pannukakut ohuen paistinlastan avulla
ja paista toistakin puolta noin 2 minuuttia.
Nosta kypsät pannarit lautaselle ja tarjoile.

Tarjoiluvinkki:


Pannukakut maistuvat herkullisilta banaaniviipaleidin
ja vaahterasiitapin kanssa.

/Ohje: kotikokki

******************* 




Ja lopuksi 
gluteenittomat letut 


2 1/2 dl Gluteenitonta jauhoseosta 
1/2 tl suolaa
5 dl maitoa tai
esim. kauramaitoa
2 kananmunaa
2 rkl voita 


Voita paistamiseen

Laita jauhoseos kulhoon 
ja sekoita siihen suola.
Sulata voi ja anna jäähtyä.

Lisää maitoa vähän kerrallaan jauhoseokseen.
Sekoita vispilällä, 
kunnes taikina on täysin paakutonta.
Lisää kananmunat hieman vatkattuina 
ja lisää lopuksi voi.

Paista ohuita lettuja voissa ja syö suosikkihillosi, (tai marjojen, esim mustikoiden) kanssa. 

Gluteeniton lettutaikina on helppo tehdä – ja nämä letut ovat todella herkullisia. Voit tarjoilla gluteenittomat letut niin kuin haluat – ruokaisalla täytteellä, klassiseen tapaan hillon tai marjojen kera tai ehkä haluat koota niistä kakun kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera. Tällä reseptillä voi valmistaa myös pikkulettupannulla paistettavia lettuja tai muurinpohjalettuja. 


Vinkki! 
Anna lettujen jäähtyä 
ja kokoa niistä upea kakku.
Laita letut päällekkäin 
ja lettujen väliin ja päälle kermavaahtoa
ja tuoreita marjoja.

/Ohje:Semper