Translate

1.3.2021

Stressiä, hääsuunnittelua, kahvia ja etätöitä

 

 


 

 

 Tänään on Baristapäivä


Kahvista on tullut keskeinen osa elämäämme. Kahvi on elämäntapa. Juomme sitä joka päivä aloittaaksemme päivän, poistamaan unenrippeet ja voidaksemme keskittyä töihimme. 

Baristapäivä on perustettu antamaan kiitokset kaikille niille ihmisille, jotka kasvattavat kahvipapuja, käsittelevät sitä, toimittavat pavut eteenpäin, jalostavat pavut käyttökelpoisiksi ja heille jotka valmistavat kahvijuomasi. 

Kahvikupillisesi perustuu satojen ihmisten työlle, jotka työskentelevät ahkerasti toimittaakseen juotavaa kahvinystäville. Ilman työntekijöitä kahvi, jonka ihmiset nauttivat paikallisissa kahviloissaan, ei olisi yhtä herkullista kuin se on. Kahvikupillisenkin takana on paljon työtä. 

 

 

 
 
Baristapäivä on keino tehdä kahvijuomasi mahdollistajat näkyviksi. 
 
 
 ********
 
 
 
 
 

 

 


Tänään alkava Etätyöntekijöiden arvostusviikko kertoo etätyön eduista ja siitä, miten se voi auttaa työnantajia ja työntekijöitä olemaan tuottavampia. Yrityksen kannalta se vähentää kustannuksia ja mahdollistaa tuottavamman työn, mukaan lukien ylityömahdollisuudet.

Etätyö poistaa häiriötekijöitä, helpottaa toipumisaikaa ja mahdollistaa luonnollisemman tasapainon koti- ja työelämässä. 

Etätyöllä on myös terveyshyötyjä, se vähentää hiilijalanjälkiä, vähentää stressiä ja antaa perheellisille suurempaa joustavuutta työskentelyyn. 

 

 ********


 


 


 

Tänään on myös Hääsuunnittelupäivä


Jos valmistaudut menemään naimisiin, tiedät varmasti stressitason, joka voi saapua suuren päivän suunnittelun seurauksena. Hääsuunnittelupäivässä on kyse asioiden kokoamisesta ja järjestämisestä varmistaaksesi, että häät sujuvat ongelmitta. 

Kaikki alkaa suunnitelmien laatimisesta. Monet ihmiset kuvittelevat itselleen kauniit häät, mutta heillä on hyvin vähän käsitystä siitä, mitä heidän on tehtävä. Kun sinulla on käsitys siitä, mitä haluat, on aika alkaa tehdä luetteloita muun muassa miten aiot käsitellä kutsut, listata kaikkien vieraidesi ruoka-aineallergiat, valita häiden teemavärit, ja paljon, paljon muuta...

Jos mahdollista, on parasta hankkia hääsuunnittelija, jolla on kokemusta näistä asioista. 

Älä anna stressin pilata suurta päivääsi. Suunnittele!



 ********

 

 


Tänään on myös Nimesi hauskojen faktojen päivä 


Eri sukupolvilla on erilaiset etunimet. Jotkut nimistä ovat suosituimpia kuin toiset, ja monet nimistä annetaan ajan trendien mukaan. 

Ehkä sinut nimettiin kuuluisan elokuvatähden tai kirjan hahmon mukaan, josta vanhempasi pitivät. Voisit kysyä vanhemmiltasi, miksi he nimesivät sinut juuri tietyllä nimellä, tai kysy vanhemmilta sukulaisiltasi sukunimesi historiasta.

Sukunimillä on vielä enemmän historiaa takanaan. Monille esi-isille sukunimi tuli alun perin heidän ammatistaan. Suomessa nimiä myös suomalaistettiin, kun kyllästyttiin monisatavuotisen ruotsinvallan aikaisiin sukunimiin. 

Jotkut nimet ovat tulleet avioliittojen myötä kaukaakin. Sukunimesi saattaa viedä sinut jopa toiselle puolella maailmaa.


 ********

 

1. - 7. 3. 2021 vietetään

Maailman orpojen viikkoa

 
Maailman orpojen viikko alkoi vuonna 2005 SOS: n lasten kylissä Iso-Britanniassa. SOS-lastenkylät tunnetaan hyväntekeväisyysjärjestönä, joka pyrkii tukemaan orpoja ja hylättyjä lapsia. SOS-lapsikylät työskentelevät orpolasten kanssa kodin, perheen, koulutuksen ja lääketieteen saamiseksi. 

 

 

 ********

 

 


 

Koko maaliskuu on mm:  

 

Stressitietoisuuskuukausi 


Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa taistelevat stressin kanssa. Stressillä voi olla vaikutusta terveydellemme sekä fyysisesti että henkisesti. Terveysongelmat voivat olla ahdistuksesta ja masennuksesta aina jopa sydänsairauksiin. Selviytymismekanismien oppiminen ja tietoisuus stressistä voi auttaa yksilöä, joka tuntee olevansa ahdingossa. Stressin syistä ja siitä, miten reagoimme siihen, on tehty monia tutkimuksia ja tutkimuksia.


Maaliskuu on myös

MS -tietoisuuskuukausi 

Endometrioositietoisuuskuukausi

Autismitietoisuuskuukausi  

 

 


 

...sekä lisää kahvia, koska koko maaliskuu on myös  

Kofeiinitietoisuuskuukausi 

 

 


  ********

 

 


 PS: 
 
Maaliskuu maata näyttää... Tämän kuun  mullanvaihto-, pistokas-, istutus-, ja siementen kylväaika on  14.-27.3.