14.11.2020

Sunnuntairetki

 

Kävimme viime sunnuntaina ajelulla ja sunnuntairetkellä ja kohteena oli tällä kertaa Ruotsinpyhtään 1698 valmistunut Strömforsin ruukkimiljöö.Strömforsin vanha ruukkialue tarjoaa mahdollisuuden leppoisaan lomailuun historiallisesti merkittävässä miljöössä. Elämä vuosisataisessa ympäristössä jatkuu vanhoja perinteitä kunnioittaen.

Käsityöläisyys luo leimansa koko alueen tunnelmaan. Ruukissa toimii kesällä pajamuseoiden, näyttelyiden ja käsityöläispuotien lisäksi ravintoloita ja kahviloita.

Ruukin alue on aina avoinna. Majoittua voi ympäri vuoden erilaisissa historiallisissa rakennuksissa. /Visit Loviisa
Kesän viimeisiä kukkia kukkimassa yhä marraskuussa Hulda Huolettoman puodin edessä.


Taustalla ruotsinpyhtään kirkko. En mennyt lähemmäs koska tuolta päin tuuli niin kylmästi että oli pakko kääntää selkä tuolle näylle... Aurinko kyllä paistoi mutta ei todellakaan enää lämmittänyt.


Kuun puolikaskin paistoi pilvettömältä taivaalta.Aamiaismajoitus ja ravintola Strömforsin ruukissa.

Ravintola ja huoneita on varattavissa ruukin entisessä päärakennuksessa. Majoitus auki ympäri vuoden, ravintola auki kesällä, muina aikoina tilauksesta. Huoneita on 8. WC:t käytävillä. Saunomaan mahtuu kerralla n. 10 hlö./Visit Loviisa 
Nyt, kun on kauan ollut leppeän lämmintä, ollaan siihen jo totuttu, enkä osannut aavistaakaan kuinka hyytävän kylmä päivä ja tuuli saattaisikaan olla tuolla... 

Niinpä palelin kesätakissani ihan kammottavasti, emmekä voineet juoda eväskahvejamme taivasalla niin kuin olimme suunnitelleet, vaan istuimme autossa joka piti olla jopa käynnissä että se lämpeni ja minä lämpenin jälleen henkiin. Kaksi kuppia kuumaa kahviakin auttoi jonkin verran... On se uskottava että talvi tuloo... Toppatakki siis esiin! Ja pipot. Ja hanskat...

Täältä löydät lisätietoa: 


Visit Loviisa

Retkipaikka

Strömforsin ruukki 

 

 

3 kommenttia:

 1. Kauniita vanhoja rakennuksia! Täytyy laittaa mieleen, että joskus ensi kesänä voisi tuolla käydä, kun Loviisan seutu on ollut muutenkin mielessä.
  Tuuli oli tänään tosiaan kylmä täällä lounaisrannikollakin. Ei enää tarkene kesätakissa, mutta hassulta tuntuu käyttää toppavaatteita, kun kuitenkin on lämpötilat 5-10 astetta plussalla.
  Hyvää viikonlopun jatkoa, Una!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toppatakin miekin hain jo esiin. Kesätakit laitoin odottamaan aikaa parempaa. Tai siis lämpimämpää...

   Tuolla oli nyt sikäli mukavaa tällaiselle introvertille, ettei siellä ollut juuri muita ihmisiä. Yhtä venäläispariskuntaa valokuvattiin, mutta me väistelimme ja kuvasimme muita juttuja.

   Poista
  2. Hups, teksti karkasi ennen kuin ehdin kiittää ja toivoa sinullekin mukavaa alkanutta viikkoa. En ehtinyt koneelleni viikonloppuna...♥️

   Poista


♥ Kommentoi tähän jotakin. ♥