17.10.2020

Satupäivä

 

 
Sadun nimipäivänä sunnuntaina lokakuun 18. päivänä juhlitaan valtakunnallista Satupäivää.

Tämän vuoden teemana on
Satumatka maailman ympäri


Valtakunnallisen teemapäivän tavoitteena on luoda lapsille, nuorille ja aikuisille yhteinen elämys arjen kiireiden keskellä ja tarjota kaiken ikäisille mahdollisuus uppoutua yhdessä sadun maailmaan. Saduilla, lastenkirjallisuudella ja -kulttuurilla on valtava merkitys lapsen kielen kehitykselle, mielikuvituksen mahdollisuuksien käsittämiselle ja taiteen vastaanottamisen oppimiselle./Lukemo 

 

 


 

Iltojen pimetessä on aika astua sadun maailmaan – tervetuloa mukaan kaikki keijujen, peikkojen, haltioiden, jättiläisten, lohikäärmeiden, prinsessojen, prinssien ja varsinkin sammakoiden ystävät! 

 

 

Miten osallistun?

 

Satupäivään voi osallistua monin tavoin. Yksinkertaisimmillaan siihen voi ottaa osaa avaamalla satukirjan ja viettämällä yhteisen lukuhetken.

Yhteisen juhlapäivän avulla tahdomme nostaa esille satujen merkitystä lapsen maailmassa ja muistuttaa siitä riemusta, jonka yhdessä koettu, hieno tarina synnyttää!


 


 

Satupäivän tausta

 


Satupäivän vietto sai alkunsa vuonna 2008 Suomen Teatterit ry:n lastenteatterikampanjan yhteydessä. Idean äitinä toimi Teatteri Hevosenkengän johtaja Kirsi Siren, joka oli tutustunut vastaavaan tapahtumaan Saksassa. Lastenteatterikampanjan yhteyteen järjestetyn tapahtuman tarkoituksena oli korostaa lukeneisuuden ja ääneen lukemisen merkitystä, kohottaa satukirjallisuuden tunnettuutta sekä mahdollistaa aikuisen ja lapsen rauhallinen, yhteinen lukuhetki tässä varsin digitalisoidussa nykymaailmassamme.

 /Satupäivä.fi 

 

 Satupäivä Facebookissa 


4 kommenttia:

 1. Kiitos Una !🧡
  ,Paraspäivä!!.
  ilman satuja/mielikuvitusta...elämä ois harmaata...ykstoikkosta.
  Eläköön!!!💙🤍
  Ihanaa satu-päivää,Sinulle myös! 💜😊
  Sadut ja mielikuvitus-olennot 🎅ym....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juha Vainio on eräässä laulussaan todennut jotta "köyhän ainut huvitus on vilkas mielikuvitus," ja sitä olen itsekseni välillä hymyillen hyräillyt, että niinhän se on. ❤️

   Mukavaa viikonloppua sinullekin Liisa. ❤️

   Poista
 2. On tullut muutamama satukirja lapsille luettua..:)

  VastaaPoista


♥ Kommentoi tähän jotakin. ♥