9.10.2020

Roosanauhapäivä
Olet sitten mies tai nainen, niin pukeudu tänään pinkkiin, koska Suomessa vietetään virallista RoosanauhapäivääTeemana periytyvyys

Tänä vuonna Roosa nauha -keräyksessä nostetaan esille syövän periytyvyyttä. Syöpä itsessään ei periydy, vain alttius sairastua syöpään voi periytyä. Syöpäsäätiö tukee useita syövän periytyvyyden tutkimushankkeita Suomessa. Tutkijat ovat löytäneet useita suomalaiselle perimällä tyypillisiä geenivirheitä, jotka altistavat syövälle. Suomalaisten geeniperimä ja kansantaudit ovat erilaisia kuin kenelläkään muulla. Siksi on tärkeää, että Suomessa tehdään omaa syöpätutkimusta ja siihen on riittävästi varoja. 
 


Sydämiä jaetaan somessa, 
mutta tiedätkö mistä jaettu sydän muistuttaa? 

Jaa sydämien sijaan tietoa, sillä tiedolla rintasyövän oireista ja omatarkkailusta voidaan vähentää rintasyöpäkuolemia. Jopa kaksi kolmasosaa rintasyövistä löytyy oman havainnon kautta!

Rintasyöpäyhdistys ry 
– Europa Donna Finland ry, 
Suomen Syöpäsairaanhoitajat ry, sekä Tunne rintasi ry haluavat lisätä rintasyövän varhaiseen toteamiseen liittyvää tietoa. Kutsumme kaikki mukaan edistämään rintojen omatarkkailun tiedon ja taidon leviämistä.
https://syopasairaanhoitajat.fi/jaa-sydamien-sijaan-tietoa/ 
 

Olen kirjoittanut Roosanauhapäivästä aiemminkin..

 

 

 

4 kommenttia:

 1. Täälläkään sulla ei oo Juha Tapion suunnittelemaa upeaa roosa nauhaa! Miksi? Ei ollut FB-sivullasikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan Sinulle samoilla sanoilla kuin FB:n puolellekin:

   Sain palautetta miksi en käytä julkimoiden "suunnittelemien" Roosa nauhojen kuvia?

   Mielestäni syöpä itsessään on vakava asia. Tuki sairastuneille on tärkeää. Tukea saadaan tässä yhteiskunnassa lahjoitusten ja ihmisten hyväntahtoisuuden myötä. On ihan sama miten tukeasi annat. Onko se ostamasi Roosa nauha vain yksinkertainen pinkkinauha tai muu tuote, jonka myyntihinnasta osa menee Syöpäsäätiölle. Tärkeintä on lahjoitus ja tuen antaminen. Kukaan meistä ei halua tätä sairautta ja jos sen saa, siitä haluaa parantua ja muun muassa Syöpäsäätiö osaltaan auttaa. Kukaan ei voi koskaan tietää, milloin itse tarvitsisi apua.

   Ja jos olet niitä ihmisiä joiden on oltava aina muotivirtauksissa mukana ja haluat ehdottomasti aina sen uuden, julkkiksen Roosa nauhan, se toki sinulle suotakoon. Sekin on yksi väylä osallistua tähän keräykseen. Kukin tavallamme. Pääasia on että osallistuu. 💗

   Poista
 2. Eli sen julkimon näkyvyys ei minulle ole tässä tapauksessa se pääasia. Syöpä on.

  VastaaPoista
 3. Hyvä ettet laitta sen kaljun karvanaaman mainosta! Se sanoo mainoksessa et kenelle sinä kannat kaunaa!? ;-)
  Teko

  VastaaPoista


♥ Kommentoi tähän jotakin. ♥