Translate

14.12.2019

Piparinkoristelupäivä = luukku 14







 
Jos puuhaa kaipaat, niin
Piparien koristelupäiväkin 
olisi juuri nyt
 






 Piparien koristelu on
niin persoonallista, että koristeita 
syntyy varmasti yhtä paljon kuin 
on koristelijoitakin... 





♥•.¸¸.•♥•.¸¸.•♥•.¸¸.•♥•.¸¸.•♥









Ja koska on myös Bouillabaissepäivä,
nautimme tänään kalaa lounaaksi.


 Välimerellinen kalamuhennos tai kalakeitto lämmittää kylmällä säällä sielua myöten. 






Joissain maissa paahdetut kastanjat 
kuuluvat ehdottomasti jouluun. 
Kastanjoita voi paahtaa 
joko avotulella tai uunissa. 

Paahdetut kastanjat 
(Ohje neljälle)

500 g kastanjoita
2 dl karkeaa suolaa

Tarjoiluun

40 g voita
suolaa

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita suola uuninkestävään vuokaan. Huuhdo kastanjat ja leikkaa niiden päälle ristiviillot terävällä veitsellä. Aseta kastanjat suolaan viillot ylöspäin, niin että ne pysyvät jämäkästi paikallaan.

2. Laita vuoka uuniin ja paista 20-30 minuuttia. Kokeile kastanjoita, kun kuori irtoaa helposti ja sisus on pehmeää ja hieman murumaista, ne ovat valmiit.

3. Tarjoile suoraan vuoasta voin kera, jota voi laittaa niiden päälle. Vinkki: Kastanjat voi valmistaa myös mikrossa. Tee ristiviillot ja paista täydellä teholla 2-3 minuuttia.
/Mtv/Makuja 


Tänään on siis 
#RoastChestnutsDay eli 
Suomessa ne eivät ehkä 
ole ihan hitti, 
mutta eivät hutikaan, 
olen testannut. Maistuvat pähkinämäiselle. 
Voin kanssa ok. 

---> Älä kuitenkaan syö 
hevoskastanjoita, ne eivät 
kelpaa ruuaksi. 










Nauti. 
Kotoile. 
Hyräile joululauluja.