17.11.2019

Vaelletaan leivän voimalla







Superhelppo pataleipä

n. 0,5 kg vehnäjauhoja
2 tl suolaa
¾ tl kuivahiivaa
3,5 dl kädenlämpöistä vettä 



Yhdistä jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Sekoita ainekset taikinaksi. Huomioi, että taikinan kuuluukin olla vetelää. 

Peitä kulho liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 6–8 tunnin ajan. Kun taikina on kohonnut, taittele sitä muutaman kerran kulhossa, nosta leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla vielä n. tunnin ajan. 
Kuumenna uuni 225 asteeseen ja laita pata uuniin kuumenemaan. Nosta leipä pataan leivinpaperin avulla. Laita kansi kiinni ja anna paistua noin puolen tunnin ajan. Poista kansi ja jatka paistamista vielä noin 15 minuttia. 
Nosta valmis leipä padasta ja anna jäähtyä ritilällä ennen leikkaamista. 

Jos teet taikinan edellisenä iltana, aamulla sinua odottaa kohonnut taikina, jonka voit paistaa osaksi herkullista aamupalaa./Ohje MTV

Tuolla olisi gluteenittoman 
pataleivän ohje. 
-On testattu ja hyvää. 
Tänään onkin 

Jälkiruuaksi voit 
syödä vaikkapa Baklavaa 

sekä juhlia






Tänään on myös
Vaelluspäivä 
sekä






Tänään on myös 
Kynttilätapahtuma
eli itsemurhan tehneiden muistopäivä, 
jota vietetään 
eri puolilla Suomea.


Samalla vietetään Mielenterveysviikkoa 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


♥ Kommentoi tähän jotakin. ♥