Translate

11.10.2019

Laita Roosanauha rintaan








on tänään. 

Roosa nauha keräyksen järjestäjä on lahjoitusvaroin toimiva Syöpäsäätiö. Roosa nauha on Syöpäsäätiön tunnetuin keräys ja se kerää varoja naisten syöpien tutkimukselle. 

Naisten syöpiin sairastuu joka 
vuosi yli 6500 suomalaista naista. 


Syöpäsäätiö rahoittaa syöpätutkimusta, edistää syövän ehkäisyä ja tukee sairastuneita sekä heidän läheisiään. 
Säätiön apurahoilla tuetaan sekä perus- että kliinistä syöpätutkimusta. Syöpäsäätiö edistää myös syövän ehkäisyä ja varhaista toteamista. 


Syövällä on monesti merkittäviä taloudellisia seurauksia, sillä useimmiten sairastuneen tulot pienenevät ja menot kasvavat. Säätiön varoja ohjataankin avustuksina vähävaraisille syöpäpotilaille sekä lapsen syöpäsairauden vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneille perheille. 


Lisäksi Syöpäsäätiö ylläpitää Syöpäjärjestöjen maksutonta valtakunnallista neuvontapalvelua, joka tarjoaa tukea ja tietoa potilaille ja heidän läheisilleen. 
 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Ilman lahjoituksia neuvontapalvelun 
toiminta ei olisi mahdollista. 







 

Joka kolmas sairastuu


Syöpätutkimuksen avulla on merkittävällä tavalla voitu edistää syövän ehkäisyä ja diagnostiikkaa sekä parantaa hoitoa ja potilaiden elämänlaatua. 


Kun Syöpäsäätiö aloitti toimintansa vuonna 1948, vain kolmannes syöpään sairastuneista voitiin parantaa. Nykyään jo kaksi kolmesta paranee. 


Apuasi tarvitaan kuitenkin yhä. Joka päivä yli 80 suomalaista saa syöpädiagnoosin. 

 Vuosittain noin 11 000 suomalaista kuolee syöpään. Syöpä on joka viidennen suomalaisen kuolinsyy. Se koskettaa lähes meitä kaikkia.

Lahjoittamalla autat meitä voittamaan syövän. Voit tukea Syöpäsäätiön työtä monella eri tavalla. 




Kuvassa tämän vuoden tietoisuusnauhan suunnitellut 
konkarinäyttelijä Seela Sella. 
 

 
Tietoisuusnauhojen lisäksi syöpäsäätiön toimintaa 
voi tukea ostamalla muitakin Roosa nauha-tuotteita, 
joiden hinnasta osa menee Syöpäsäätiölle.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 








Tänään on myös 
Kansainvälinen tyttöjen päivä,  

International Day 
of the Girl Child 



YK:n yleiskokouksen julistus vuonna 2011 loi uuden YK-teemapäivän, joka tukee kaikkia maailman tyttöjä: heidän oikeuksiaan, heidän kohtaamiaan haasteita ympäri maailmaa ja perusteltuja vaatimuksia luoda heille mahdollisuudet elää ilman syrjintää ja väkivaltaa. 

Tyttöjen päivänä 11. lokakuuta edistetään tyttöjen osallistumismahdollisuuksia esimerkiksi tukemalla tyttöjen koulutusta ympäri maailman ja vaatimalla loppua syrjiville ennakkoluuloille.
/Suomen YK-liitto 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 



 
Muita teemoja: