23.8.2019

Pala kakkua, kiitos!









Kukapa ei täytekakuista pitäisi 
ainakin jos täytteet ja kuorrute 
ovat mieleisiä. 

 Täytekakkujen pohjana on usein sokerikakku, 
sekä siitä hieman mureampi versio, 
pesusienimäisen ontelomainen sienikakku. 
 Sillekin on olemassa 
ikioma Sienikakkupäivä.  




Sienikakkua, kuten sokerikakkuakin, voi 
toki syödä kahvikakkuna ihan sellaisenaankin, 
(älä koskaan sano "kuivakakku"!!! =D ) 
mutta aivan erityisen kakusta tietenkin saa täytteillä, 
ainakin kun on aihetta juhlaan.




Helppo sienikakkuohje

4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl kiehuvaa vettä
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka 
(Ø 24 cm).

Vinkki: 
Taikinavaahto moninkertaistuu 
kiehuvaa vettä lisätessä, joten 
varaa vatkaamiseen riittävän suuri kulho. 




Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri 
vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. 
Lisää se muna-sokerivaahtoon vähitellen 
samalla voimakkaasti vatkaten.

Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. 
Lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon 
varovasti nostellen.

Kaada taikina vuokaan. 
Paista uunin ala-/keskitasolla 
35 min tai kunnes kypsä.



Ohje Valio 





Ja PS: tämä ei ole mitenkään herkullinen juttu 
mutta Mätäkuu loppuu tänään. Huh. 




 

2 kommenttia:

  1. Sienikakku on rakenteeltaan kiva, mutta tuo nimi ei kyllä houkuta ainakaan sienikammoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan sitä nimittää ihan vaan kakkupohjaksi. :)

      Onko sinullakin trehaloosi-intoleranssi?
      Minullakin se on ollut lapsuudesta saakka mutta todettu vasta aikuisena...

      Voin kerätä sieniä muille mutta vatsaa vääntää jos niitä syö.

      Poista


♥ Kommentoi tähän jotakin. ♥