26.8.2019

KoirapäiväTänään on
Kansainvälinen koirapäivä

#NationalDogDay  

 

 

National Dog Day-sivustolta 


Ihan kotimaista, Suomen kennelliiton 
järjestämää valtakunnallista Koiranpäivää
vietettiinkin jo huhtikuussa, vaikka silloinkin
iltapäivälehdet kertoivat kansainvälisestä 
teemapäivästä... Hemmottelethan tänäänkin 
jotenkin 
omaa uskollista haukkukaveriasi. 
Se on kaikki mahdolliset 
teemapäivänsä ansainnut. 
Vuh!   

********************************

 

 Halaa puita vaikka koko viikko, sillä on
Halaa puuta - arvosta lähiympäristöäsi 26.8.-1.9.2019 - viikko.

Puunhalausviikon tarkoituksena on osoittaa, että arvostamme ympäristömme monipuolisia viheralueita, kuten metsiä, puistoja ja luontopolkuja.


Etsi lähiympäristöstäsi puu, josta pidät. Se voi olla itsessään kaunis, tehdä vehreydellään paikasta viihtyisämmän, se voi olla pieni tai suuri, vanha tai nuori, kuten halaajansakin. Puita voi halata kaupungissa, maalla tai metsässä, joko yksin, kaverin kanssa tai isommallakin porukalla. Ajankohdan voi jokainen päättää itse. Puita voi halata esimerkiksi juoksulenkillä, sieniretkellä tai kiireisen työpäivän päätteeksi.


#puunhalausviikko

Instagram: #puunhalausviikko @puunhalausviikko
Twitter: #puunhalausviikko 

Elokuun viimeisenä lauantaina juhlitaan Suomen luonnon päivää. Päivää voi viettää monella tavalla: lähde liikkeelle luontoon ja halaa puuta, liputa Suomen luonnolle, kutsu kaverisi mukaan tai järjestä oma tapahtuma - tyyli on vapaa. Voit myös jakaa luontojuhlasi tunnelmat #luonnonpäivä #liputanluonnolle.

 Katso lisätiedot: Suomen luonnon päivä.

Valtakunnallisen puunhalausviikon 2019 järjestävät Viherympäristöliitto, Maa- ja kotitalousnaiset ja Luonnonvarakeskus. Yhteistyökumppanina Suomen luonnon päivä ja Suomen ympäristökeskus (SYKE ********************

 

 

 

 

 


Tämäkin liittyy puuhun, sillä tänään on myös 
Kansainvälinen vessapaperipäivä.

Vessapaperi on elintärkeä asia.  
Sitä pitää olla jopa käsilaukussa reissuilla
aina mukana. Yleisistä vessoista kun ei koskaan 
tiedä, ainakaan ulkomailla. Joskus ulkomailla 
ei ole ollut vessassa edes rinkiä! 

Voisin kirjoittaa kirjan wc-kokemuksistani... 
Ja vaikka minulla on "Vessapassi" kotimaassa 
asioidessani mukanani, eivät kaikki sitä 
passia todellakaan täälläkään tunne ja tiedä... 


Mikä on Vessapassi?


Vessapassin tarkoituksena on helpottaa suolistosairauksia, endometrioosia, PCOS:ää, vulvodyniaa, suolistosyöpää, neurosairauksia, eturauhasyöpää, gynekologisia syöpiä, rakkosyöpää, neuroendokriinisiä kasvaimia ja sklerodermaa sairastavien mahdollisuutta päästä välittömästi lähimpään vessaan.
Sairauksien ikävimpiin oireisiin voi kuulua suoliston tai rakon toiminnallinen häiriö, joka aiheuttaa jopa kymmeniä WC-käyntejä vuorokaudessa. Sairastavat voivat olla pakotettuja pysyttelemään WC:n läheisyydessä: kun tarve päästä vessaan iskee, ei sitä ole aikaa etsiä. Sairastavalla voi olla myös avanne, jonka vaihto voi olla helpompaa ja miellyttävämpää tehdä yksityisesti esimerkiksi inva-WC:ssä.
Vessapassilaisen voi päästää esimerkiksi inva-WC:hen, henkilökunnan WC:hen tai maksulliseen asiakas-WC:hen. Tavoitteena on näin laajentaa sairastavien elinpiiriä ja parantaa heidän elämänlaatuaan.
Vessapassi kuuluu Crohn ja Colitis ry:n, Gynekologinen potilasjärjestö Korento ry:n, Colores ry:n, Neuroliiton, Syöpäjärjestöjen ja Suomen sklerodermayhdistyksen jäsenetuihin.
Vessapassin saa liittymällä jonkin edellä mainitun yhdistyksen jäseneksi.
Crohn ja Colitis ry:llä Vessapassi on jäsenkortin kääntöpuolella sekä mobiiliversiona. Vessapassin saa liittymällä yhdistyksen jäseneksi täällä.
Syöpäjärjestöjen kautta Vessapassi kuuluu niille jäsenille, jotka sairastavat suolistosyöpää, eturauhasyöpää, neuroendokriinisiä kasvaimia, rakkosyöpää ja tiettyjä gynekologisia syöpiä. Järjestön jäsenet saavat Vessapassin syöpähoitajan kautta. Kysy lisätietoja yhdistykseltäsi. 
Lue lisää /Croh ja Colitis ry  Mutta 
jokaikisen pitäisi päästä
käymään WC:ssä
 ilman mitään ostopakotteita, 
ilman rahaa, ilman vessapasseja. 
WC:ssä käymisen pitäisi olla 
perusoikeus./Una itte 


5 kommenttia:

  1. Oho! Ihana oot kun laitat meille näitä teemoja! Terveisin Anne!

    VastaaPoista
  2. TS:ssä kerrottiin aamulla, että Turussa oli eilen ollut corgien juoksukilpailut...leikkimielinen sellainen ja osaanottajia oli ollut yli 80...ellen nyt ihan väärin muista tuota osaanottajamäärää..:)

    VastaaPoista
  3. Täytyypä onnitella perheen koiraa :-)

    VastaaPoista


♥ Kommentoi tähän jotakin. ♥