21.7.2019

Jäätelöpäivä ( ja karrageeniasiaa!)








 Suomessa kulutetaan jäätelöä 
eniten Euroopassa, 
n 13 litraa vuodessa. 
/Wikipedia 

Viettäkäämme kaikki tänään 
kesäisen sunnuntain kunniaksi
Minäkin rakastan jäätelöä, 
mutta siinä ei saa olla 
suolistoa tuhoavaa *karrageenia
jota laitetaan valitettavasti nykyään 
huolettomasti vähän kaikkialle!   


Irlanninsammal, punalevä karrageeni ei tee kenenkään 
suolistolle hyvää, saati sitten suolistosairaiden... =/ 
Lisäksi siedän vain luontaisia värejä 
ja makuja, eli parasta on tehdä jäätelönsä 
ihan itse. Tuolla olikin hyvä jäätelöohje






Karrageenia on muissakin tuotteissa, 
kuin vain jäätelössä. 
Sulle kans-blogi kertoo näin:  

Seuraaviin elintarvikkeisiin on 
usein lisätty karrageenia E407:
Manteli-, riisi-, soija- ja jopa kookosmaito
Raejuusto
Jäätelö
Jogurtti
• Valmiit pakasteateriat
Mehut
Pakastepizza
Lihalevitteet kuten esim. viipaloitu kalkkuna
Säilykekeitot
Kermaviili
Jalostetut kastikkeet ja dipit
Äidinmaidonkorvike
 
  


- ja muut lastenruuat (katsokaa tarkasti ne!) 
Teolliset einesruokapakkaukset 
+ Vanukkaat ja rahkat... 


Paulan kotisivuilla kerrotaan 
mistä muualta karrageenia voi löytää: 


 

- Eli myös lääkkeissämme saattaa olla 
tahtomattamme karrageenia... =( 




Karrageenin (lisäaine E407, myös tuotenimellä eucheuma-levä) 
on todettu tutkimuksissa liittyvän Chronin tautiin, ja jo pelkästään 
 karrageenin välttäminen ruokavaliossa helpottaa monien suolisto-
 oireita. /Wikipedia/ Crohnin tauti

2 kommenttia:

  1. Jäätelö on kyllä tosi hyvää, meillä syödään jätskiä ympäri vuoden ( myös talvella pakkasista huolimatta )

    VastaaPoista
  2. Huh..pitääpä katsoa mitä suuhunsa laitta...t. Jäätelön suurkuluttaja

    VastaaPoista


♥ Kommentoi tähän jotakin. ♥