16.6.2019

Luonnonkukkien päivä
Tänään vietetään kaikissa pohjoismaissa 
jonka tavoitteena on kasvituntemuksen ja -harrastuksen edistäminen sekä yhteisten luontokokemusten tarjoaminen. 

Teemapäivän toiveena on myöskin kasviharrastuksen ja luonnontuntemuksen lisääminen sekä yhteisten luontoelämysten tarjoaminen mahdollisimman monelle. 

Päivä kutsuu kaikkia kasveista kiinnostuneita opastetuille kasviretkille. Tänään on myös hyvä tilaisuus kertoa kasvien ja niiden elinympäristöjen käytöstä, uhkista ja suojelusta. 

Luonnonkukkien päivän järjestäjät ovat pyrkineet löytämään eri puolilta Suomea henkilöitä johtamaan kasviretkiä omalla paikkakunnallaan. Retkenjohtajiksi lupautuneet henkilöt ovat kiinnostuneita luonnosta ja tuntevat oman alueensa kasvilajistoa niin, että osaavat kertoa kasveista retkelle osallistuville.   

Retket kestävät noin kahdesta kolmeen tuntia, ovat kaikille avoimia ja maksuttomia eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. 

Vuodesta 2003 lähtien Suomessa on pidetty tämän teemapäivän aikana noin 90 kasviretkeä eri puolilla maata. 

Retken järjestelyistä ei makseta palkkioita. Usein järjestelyt on hoidettu yhteistyössä muiden paikallisten harrastajien ja tahojen, kuten alueella toimivan luonnonsuojeluyhdistyksen kanssa. Metsähallituksen luontokeskukset ovat mukana retkien järjestämisessä alueillaan. 

Teemalajeina ovat tänä vuonna lumpeet. 


Tänään on myöskin 
Afrikan lasten päivä
Tapaspäivä
Arboristipäivä ja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


♥ Kommentoi tähän jotakin. ♥