Translate

16.12.2018

Suklaata!







Kylmänä pakkaspäivänä 
saa kroppansa sulamaan 
sieluun asti  jättimäisellä 
kuumalla suklaajuomalla. 

Taikajuoma tehdään 
oikeasta suklaasta 
kuumaan maitoon 
suklaapaloja pilkkomalla, 
ja sitten vaan sekoittelemaan 
ja komeuden päälle vaahtokarkkeja 
sekä suklaakastiketta, joten eikun 
nautiskelemaan. Nam. 




Suosi tummaa

Ei ole kuitenkaan ihan sama mitä suklaata popsii. Terveellisyys näet piilee suklaan tummuudessa eli kaakaon määrässä – mitä tummempaa, kaakaopitoisempaa suklaata, sitä terveellisempää. Tummimmat kauppojemme hyllyiltä löytyvät suklaat sisältävät jopa yli 80 prosenttia kaakaota. Yleisesti ottaen tummissa suklaissa on kaakaota yli 40 prosenttia, joskaan mitään virallista rajaa ei ole. 

Kotoisa Fazerin sinisemme ei kaakaopitoisuudellaan pääse terveysvaikutteisimpien suklaiden listalle; siinä on kaakaota noin kolmekymmentä prosenttia. “Sininen” onkin maitosuklaata, jossa kaakaon voimakasta makua on tainnutettu maidolla. Maitosuklaassa on usein myös hieman enemmän sokeria kuin tummassa suklaassa. 

Maitosuklaa on kuitenkin terveellisempi vaihtoehto kuin valkoinen suklaa, joka ei itse asiassa ole suklaata lainkaan – siinä kun ei ole ollenkaan kaakaomassaa, ainoastaan kaakaovoita. Tosin luonnollisia herkkuja hakeville sokeria, maitoa ja kaakaovoita sisältävä valkoinen suklaakin lienee parempi vaihtoehto kuin vaikkapa lähinnä lisäaineista ja sokerista koostuvat irtokarkit./Terve.fi


Minä ainakin peitän suklaalla suuni, 
tänä Peitä jotain suklaaseen päivänä.  




Voit tietenkin peittää suklaalla
vaikkapa  leivonnaisia... 



Päivän joululaulu on tässä:
esittäjänä Anna Hanski