Translate

17.10.2018

Kaikilla ei ole rahaa tai edes kotia







vuosipäivä jonka tarkoituksena on kiinnittää huomiota maailmanlaajuiseen köyhyyteen ja pohtia keinoja sen poistamiseksi. 

YK:n luomaa teemapäivää vietettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1987 Pariisissa, jonne kokoontui noin 100 000 henkeä kunnioittamaan köyhyyden, nälän, väkivallan ja pelon uhreja. 

Nyt on myös Asunnottomien yö

Suomessa päivänä järjestetään asunnottomien yö useilla paikkakunnilla joiden tapahtumissa muistutetaan asunnottomuuden syrjättävästä vaikutuksesta ja tarjotaan ruokaa asunnottomille. 

Tapahtumista vastaa Asunnottomien yö -kansalaisliike. Keskeisia tapahtumia tukevia tahoja ovat Vailla vakinaista asuntoa VVA ry ja Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto EAPN-Fin. 

Tapahtumiin kutsutaan myös päättäjiä keskustelemaan asunnottomuudesta asunnottomien kanssa, 
ja kutsuun on vastannut lukuisia päättäjiä, 
mm presidentti Sauli Niinistö.





Tänään on myöskin


Vammaisuus kuvaa fyysisen tai psyykkisen terveyden rajoitteita, joiden vuoksi henkilö ei pysty toimimaan täysipainoisesti fyysisessä tai sosiaalisessa ympäristössä. YK:n 13. joulukuuta 2006 hyväksymässä Vammaisten henkilöiden oikeuksia koskeva yleissopimus (Convention on the Rights of Persons with Disabilities) vammaisuus määritellään seuraavalla tavalla: 

”Vammaisiin henkilöihin kuuluvat ne, joilla on pitkäaikainen ruumiillinen, henkinen, älyllinen tai aisteihin liittyvä vamma, jonka vuorovaikutus erilaisten esteiden kanssa voi estää heidän täysimääräisen ja tehokkaan osallistumisensa yhteiskuntaan yhdenvertaisesti muiden kanssa.”

 Wikipedia