Translate

20.10.2017

Osteoporoosi







Sen lisäksi että parhaillaan vietetään 
Luustoviikkoa (16 - 22.10.) on
tänään myös Maailman osteoporoosipäivä


Lääkehoito tai sairaus voi tuoda osteoporoosin

Terve luu ei kaatuessa murru: sen tulisi kestää arjen kompastelut.  Suomessa arviolta 300.000 sairastaa osteoporoosia, suuri osa tietämättään. Osteoporoosi on sairaus, jossa luun lujuuden heikentyminen altistaa murtumille. Vaikka osteoporoosi on yleisintä ikääntyneillä naisilla, ei kukaan ole siltä turvassa: sekundaariin eli jonkun sairauden, tilan tai lääkehoidon vuoksi sekä mies että nainen voi sairastua missä iässä tahansa. Luustoliitto.fi

Luustoneuvonta on Luustoliiton tarjoama jäsenpalvelu, jonka avulla saat tukea ja neuvoja erilaisissa luuston omahoitoon liittyvissä kysymyksissä. Luustoneuvojan kanssa voit keskustella esimerkiksi ravitsemuksesta, liikunnasta, lääkärin määräämän luulääkityksen itsenäisestä toteuttamisesta tai yhdistystoiminnasta. 
Luustoneuvontaa on nyt mahdollista saada myös sähköisesti. Luustoneuvojalle voi lähettää kysymyksen sähköpostitse osoitteeseen luustoneuvonta@luustoliitto.fi. Sähköposteihin vastataan pääsääntöisesti kerran viikossa. Sähköpostiin on hyvä liittää mukaan puhelinnumerosi, sillä joskus kysymykseen vastaaminen onnistuu parhaiten Luustoneuvojan palaamalla asiaan puhelimitse.

Suomen Luustoliiton 
osteoporoosin riskitesti