9.9.2017

Mykkäkoulu on julma rangastus


25 merkkiä joista tunnistat 
onko puolisosi narsisti  


1. Hän on karismaattinen ja romanttinen – aluksi.
Veikö kumppanisi jalat altasi ensimmäisellä tapaamiskerrallanne? Narsistit taitavat loistavan ensivaikutelman luomisen. Karisma ja romantiikka karisevat kuitenkin hyvin nopeasti, jahka suhde syvenee. 

 
-Hän on aluksi muillekin mielinkielin, puolisoa hurmatessaan, ennen kuin pian päättää, ketkä saavat kuulua hänen korkeutensa ystävä- tai perhepiiriin. Pian hän tekee jyrkän rajan myös puolisonsa ystäviin ja sukulaisiin, joita tämä ei saa enää tavata...


2. Hän dominoi keskusteluja.  

Narsisti haluaa ruokkia omaa egoaan jokaisessa käymässään keskustelussa. Vaikka puhuisitte sinusta, sinulla on narsistikumppanin kanssa tunne, että tämä dominoi keskustelun sisältöä ja sävyä. 

-Kyllä.

3. Hän puhuu jatkuvasti itsestään 

Narsistit rakastavat itsestään puhumista. Narsistikumppanin kanssa saattaakin tuntua siltä, että vaikka keskustelu aloitettaisiin mistä tahansa aiheesta, aina päädytään kuitenkin puhumaan hänestä.

-Todellakin. Jos joku muu erehtyy kertomaan itsellään olevasta sairaudesta, narsistin pitää "voittaa sekin kilpailu" keskeyttämällä toisen puhe ja aloittamalla pitkä vuodatus omista terveysongelmistaan. Kukaan muu ei kärsi niin kuin hän.4. Narsisti haluaa vaikuttaa kaikki suuruudestaan. Siksi hän kertoo jatkuvasti saavutuksistaan ja tykkää erityisesti seurassa mainita muka sivulauseissa, keitä kaikkia tärkeitä ihmisiä tuntee.

 

-Tämäkin seikka on todellakin tullut narsistien kanssa puhuessa esille.


5. Hän on hyvin tarkka omasta ja kumppanin ulkonäöstä.  Narsistille on äärimmäisen tärkeää näyttää muiden silmissä täydelliseltä. Ja tämän takia hänen perheensäkin on näytettävä täydelliseltä – heidäthän yhdistetään oitis häneen. 


-Monesti narskun puoliso saa huutia omasta ulkonäöstään jopa kyläpaikassa...


6. Hän nauttii leveilystä sosiaalisessa mediassa. Narsisti rakastaa sosiaalista mediaa. Siellä hänen tärkein agendansa on luoda täydellinen kuva omasta elämästään ja hankkia niin monta seuraajaa kuin mahdollista. 


-Hänen pitää olla huomioitu ja arvostettu päätähti kaikkialla.

7. Hänen ystävänsä ja tuttavansa ovat kuin hänen fanikerhonsa. Narsisti haluaa, että häntä ihaillaan. Siksi hänen ystäväpiiriinsä koostuu ainoastaan häntä ihailevista ihmisistä. Narsistipuoliso haluaa, että myös hänen kumppaninsa kuuluu tähän fanikerhoon.


-Totta. Niin totta.


8. Hänellä on ongelmia auktoriteettien kanssa.
 Narsisti kuvittelee aina olevansa toisten yläpuolella. Tämän vuoksi heillä on todennäköisesti vaikeuksia auktoriteettien, kuten esimerkiksi pomon, kanssa. Narsistin puolisona et ikinä pääsee johtajaksi, vaan joudut ohjailtavan asemaan.

-Narsistin pitää olla kaiken hallitsija...


9. Narsisti uskoo, että ihmiset joko rakastavat häntä tai ovat hänelle kateellisia. Jos narsistipuolisosi siis saa lokaa esimerkiksi töissä pomoltaan, hän luultavasti syyttää tätä kateudesta.

-Kyllä vaan. Narsisti myös valehtelee häikäilemättömästi pitääkseen kaikki langat käsissään...


10. Maine on hänelle kaikki kaikessa. Maine on narsistille tärkeämpää kuin läheisten ajatukset hänestä. Jos narsistikumppani jää sinulle esimerkiksi kiinni pettämisestä, hän ei pyytele toistuvasti anteeksi vaan vaatii sinua pysymään asiasta vaiti ja olemaan mustaamatta hänen mainettaan.


-Eikä hänen pettämisensä ole mielestään mitään ja hän pakottaa sinut ottamaan hänet takaisin uudelleen ja uudelleen... 

- Ja itseasiassa pettäminenkin oli juuri sinun syysi...
Ja itseasiassa narsisti ei pyydä koskaan anteeksi, mutta hän vaatii alamaisiaan anomaan häneltä anteeksiantoa milloin mistäkin.


11. Hän on aina oikeassa. Narsisti uskoo olevansa kaikkien alojen asiantuntija. Hän voi neuvoa ketä tahansa – erityisesti kumppaniaan, joka ei ole läheskään samalla älyllisellä tasolla hänen kanssaan. Jos hän on tehnyt tai luullut jotain väärin, syy on aina muiden.


12. Hänellä ei ole lainkaan kärsivällisyyttä.
 Narsistit eivät jaksa odotella mitään. Kun he haluavat jotain, sen on tapahduttava heti. 

-Aivan... 


13. Hän ei noudata sääntöjä. Narsistit uskovat olevansa kaikkien sääntöjen yläpuolella. He saattavat rikkoa tietoisesti jopa lakia.


- Tämä on pelottavaa mutta totta. =( 

Usein narsistin toinen vanhempi on samanlainen luonteeltaan... 
Hän on ollut narskun esikuva


14. Hän on aina kaikista tärkein. Narsistin maailma kulkee hänen ehtojensa mukaan. Narsistille on itsestään selvää, että hänen kumppaninsa laatii oman elämänsä hänen menojensa ja tarpeidensa mukaan.

- Hän sotkee kumppanin menot, etenemismahdollisuudet, esiintymistilaisuudet yms ettei vain puoliso pääse loistamaan, heittäytymällä vaikkapa tekosairaaksi että saa puolison kaiken huomion itseensä ja puolison on näin riennettävä hänen luoksensa... Puolison on oltava harmaa varpunen joka palvelee narskua...


15. Hän ottaa kaiken hyvin henkilökohtaisesti. Narsisti on todella herkkä kritiikille. Hän ei pysty suhtautumaan minkäänlaiseen kritiikkiin objektiivisesti, vaan loukkaantuu ja suuttuu arvostelusta verisesti ja kääntää asian jälleen muiden syyksi.


-Niinpä... Usein narsku on ns "uskovainen" ja silti käyttäytyy juuri näin...


16. Hän ei kykene empatiaan. Narsisti odottaa kyllä muilta empaattista käyttäytymistä, mutta itse hän ei siihen kykene. Vaikka olisit kuinka loukkaantunut ja surullinen, et voi luottaa narsistipuolison tukeen.


-Hän ei ymmärrä kyyneleitä keneltäkään muulta.
Hän suhtautuu muiden murheisiin kylmästi. Samaan hengenvetoon hän esittää omia kärsimyksiään ja sairauksiaan sympatiaa saadakseen, koska eihän kukaan muu kärsi niin kuin hän...

17. Narsisti on mahtava manipuloija. Hänellä löytyy aina luovia keinoja saada ihmiset toimimaan haluamallaan tavalla.

-Sekin on huomattu. Muut juoksevat kun narsisti napsauttaa sormiaan...


18. Hän yrittää lannistaa muita, myös sinut. Narsisti saa mielihyvää muiden ihmisten mollaamisesta ja vähättelystä. Näin hän saa tuntea ylemmyydentunnetta.


19. Hän reagoi voimakkaasti, jos ei saa haluamaansa. Narsisti on todellinen draamakuningatar- tai kuningas. Jos kumppani ei suostu toteuttamaan hänen toiveitaan, hän reagoi hyvin voimakkaasti ja saattaa olla hyvin pitkävihainen.


-Valitettavasti tämäkin on huomattu... =( 

Siinä metsä raikaa kun narsisti suuttuu...
Pitkävihaisuus saattaa kostautua jopa häntä itseään vastaan mutta hän ei anna periksi. 


Puolisokaan ei saa olla tekemisissä niiden kanssa, joihin narsku on raivostunut. Vihanpidon ja mykkäkoulun tulee hänen mielestään kestää ikuisuuden. Mykkyyden, tuon kamalan "rankaisu- ja kostokeinon" hän opettaa myös puolisolleen henkisenä, raskaana vallankäytön välineenä. :(


20. Kumppanin tunteikkuus on hänen mielestään merkki heikkoudesta. Narsistien tunne-elämä on hyvin rajoittunutta. Siksi on hyvin tavallista, että narsistipuoliso pitää kumppaninsa tunteikkuutta heikkouden merkkinä. 

 
-Ja tällaista elämää puoliso suostuu kestämään?


21. Hän ei ota vastuuta mistään teoistaan. Narsisti ei ikinä ota vastuuta omista teoistaan. Jos jokin asia menee vikaan, syy on aina muissa – eli parisuhteen ongelmia ratkoessa kumppanissa.

-Narsku ei koskaan myönnä tehneensä mitään väärin. Ikinä.

22. Hän on kontrollifriikki. Narsistit haluavat aina olla tilanteen herroja. Narsistipuolisot haluavat tehdä kaikki päätökset arjen pienistä valinnoista lomakohteiden valintaan. Narsistipuoliso ei kykene rentoutumaan ja antamaan sinulle ohjaksia. 

 
-Puolisona et saa päättää mistään. =(


23. Hän ei kunnioita kumppanin rajoja. Narsisti ei halua, että joku asettaa hänelle rajoja. Jos yrität asettaa narsistipuolisollesi rajoja, hän luultavasti tekee kaikkensa rikkoakseen ne.

24. Hän ei usko kärsivänsä persoonallisuushäiriöstä. Narsisti uskoo olevansa kaikkia muita parempi. Siksi narsistikumppani ei näe, että hänellä on mitään ongelmaa.


-Siksi olisi onni jos puoliso viimein  huomaisi kenen kanssa on tekemisissä...


25. Hänen historiaansa kuuluu pettämistä ja rumia eroja.

Narsistit toistavat usein samoja kaavoja ihmissuhteissaan. Narsistipuolison voi olla vaikeaa pysyä uskollisena, sillä he eivät tunne empatiaa petettyä kumppaniaan kohtaan. Lisäksi useat rumat erot, jotka johtuvat tietenkin aina ex-kumppanista, ovat klassisia varoitusmerkkejä narsistikumppanista.

-Ja kiltti puoliso ottaa hänet kuitenkin takaisin... =(

 - omat huomioni ranskalaisen viivan takana...


Narskut saattavat myös "muistaa" tapahtuneeksi jotain mitä ei koskaan ole edes tapahtunut, tai kääntävät asioita mielessään päälaelleen... :( 
Joskus he saavat muut uskomaan näitä outoja juttujaan... :( 4 kommenttia:

 1. Moni asia osuu erääseen henkilöön, jonka tunne....onneksi ei ole mieheni.

  VastaaPoista
 2. Moni piirre osuu erääseen läheiseen, mutta 100 %:sta narsistia en tunne. Onneksi omassa perheessä ei ole narsistia. Erään ystävän puoliso oli narsisti, ja hänestä eroon pääseminen tuotti ystävälleni työtä ja tuskaa. Mykkäkoulun pitäjiä on lähisukulaisissa kaksikin. Lapsena kärsin mykkäkouluista hirvittävästi ja päätin, ettei minun perheessäni murjoteta. Eikä ole murjotettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin vaikeaa, ero narsistista. =(

   Itse yritin opettaa lapsilleni että pitää sopia viimeistään illalla...
   Ei saa antaa auringon laskea vihansa yli, niin kuin vanha intiaanisanonta opettaa.

   Poista


♥ Kommentoi tähän jotakin. ♥