8.7.2017

Onko vierelläsi narsisti?”On todennäköistä että tunnet joitakin narsisteja. On myös todennäköistä että he ovat fiksuja ja varmoja itsestään. He saavat sinut nauramaan, he saavat sinut ajattelemaan. Sinä luultavasti rakastit heitä jo ensimmäisellä kerralla kun tapasit heidät. Mitä todennäköisimmin se tunne ei kestänyt.
– Jeffrey Kluger – 
Usein me emme huomaa jos vierellämme on narsisti, vaikka kaikki varoitusmerkit ovat näkyvillä.
Ai mitkä merkit? Tässä loistavana esimerkkinä ensimmäisenä Anna-lehden artikkeli, Narsisti puolisona:

"Itsekkään ja röyhkeän narsistin puolisona ei ole helppoa. Narsistipuoliso vaatii kumppaniltaan empatiaa, mutta ei kykene siihen itse lainkaan.
Nämä 25 merkkiä kielivät narsistikumppanista:


1. Hän on karismaattinen ja romanttinen – vain aluksi
Veikö kumppanisi jalat altasi ensimmäisellä tapaamiskerrallanne? Narsistit taitavat loistavan ensivaikutelman luomisen. Karisma ja romantiikka karisevat kuitenkin hyvin nopeasti, jahka suhde syvenee.


2. Hän dominoi keskusteluja
Narsisti haluaa ruokkia omaa egoaan jokaisessa käymässään keskustelussa. Vaikka puhuisitte sinusta, sinulla on narsistikumppanin kanssa tunne, että tämä dominoi keskustelun sisältöä ja sävyä.


3. Hän puhuu jatkuvasti itsestään
Narsistit rakastavat itsestään puhumista. Narsistikumppanin kanssa saattaakin tuntua siltä, että vaikka keskustelu aloitettaisiin mistä tahansa aiheesta, aina päädytään kuitenkin puhumaan hänestä.


4. Hän nauttii briljeeraamisesta
Narsisti haluaa vaikuttaa kaikki suuruudestaan. Siksi hän kertoo jatkuvasti saavutuksistaan ja tykkää erityisesti seurassa mainita muka sivulauseissa, keitä kaikkia tärkeitä ihmisiä tuntee.


5. Hän on hyvin tarkka omasta ja kumppanin ulkonäöstä
Narsistille on äärimmäisen tärkeää näyttää muiden silmissä täydelliseltä. Ja tämän takia hänen perheensäkin on näytettävä täydelliseltä – heidäthän yhdistetään oitis häneen.


6. Hän nauttii leveilystä sosiaalisessa mediassa
Narsisti rakastaa sosiaalista mediaa. Siellä hänen tärkein agendansa on luoda täydellinen kuva omasta elämästään ja hankkia niin monta seuraajaa kuin mahdollista.


7. Hänen ystävänsä ja tuttavansa ovat kuin hänen fanikerhonsa
Narsisti haluaa, että häntä ihaillaan. Siksi hänen ystäväpiiriinsä koostuu ainoastaan häntä ihailevista ihmisistä. Narsistipuoliso haluaa, että myös hänen kumppaninsa kuuluu tähän fanikerhoon.


8. Hänellä on ongelmia auktoriteettien kanssa
Narsisti kuvittelee aina olevansa toisten yläpuolella. Tämän vuoksi heillä on todennäköisesti vaikeuksia auktoriteettien, kuten esimerkiksi pomon, kanssa. Narsistin puolisona et ikinä pääsee johtajaksi, vaan joudut ohjailtavan asemaan.


9. Hän uskoo, että ihmiset kadehtivat häntä
Narsisti uskoo, että ihmiset joko rakastavat häntä tai ovat hänelle kateellisia. Jos narsistipuolisosi siis saa lokaa esimerkiksi töissä pomoltaan, hän luultavasti syyttää tätä kateudesta.

10. Maine on hänelle kaikki kaikessa
Maine on narsistille tärkeämpää kuin läheisten ajatukset hänestä. Jos narsistikumppani jää sinulle esimerkiksi kiinni pettämisestä, hän ei pyytele toistuvasti anteeksi vaan vaatii sinua pysymään asiasta vaiti ja olemaan mustaamatta hänen mainettaan.


11. Hän on aina oikeassa
Narsisti uskoo olevansa kaikkien alojen asiantuntija. Hän voi neuvoa ketä tahansa – erityisesti kumppaniaan, joka ei ole läheskään samalla älyllisellä tasolla hänen kanssaan. Jos hän on tehnyt tai luullut jotain väärin, syy on aina muiden.


12. Hänellä ei ole lainkaan kärsivällisyyttä
Narsistit eivät jaksa odotella mitään. Kun he haluavat jotain, sen on tapahduttava heti.


13. Hän ei noudata sääntöjä
Narsistit uskovat olevansa kaikkien sääntöjen yläpuolella. He saattavat rikkoa tietoisesti jopa lakia.


14. Hän on aina kaikista tärkein
Narsistin maailma kulkee hänen ehtojensa mukaan. Narsistille on itsestään selvää, että hänen kumppaninsa laatii oman elämänsä hänen menojensa ja tarpeidensa mukaan.


15. Hän ottaa kaiken hyvin henkilökohtaisesti
Narsisti on todella herkkä kritiikille. Hän ei pysty suhtautumaan minkäänlaiseen kritiikkiin objektiivisesti, vaan loukkaantuu ja suuttuu arvostelusta verisesti ja kääntää asian jälleen muiden syyksi.


16. Hän ei kykene empatiaan
Narsisti odottaa kyllä muilta empaattista käyttäytymistä, mutta itse hän ei siihen kykene. Vaikka olisit kuinka loukkaantunut ja surullinen, et voi luottaa narsistipuolison tukeen.


17. Hän on taitava manipuloija
Narsisti on mahtava manipuloija. Hänellä löytyy aina luovia keinoja saada ihmiset toimimaan haluamallaan tavalla.


18. Hän yrittää lannistaa muita, myös sinua
Narsisti saa mielihyvää muiden ihmisten mollaamisesta ja vähättelystä. Näin hän saa tuntea ylemmyydentunnetta.


19. Hän reagoi voimakkaasti, jos ei saa haluamaansa
Narsisti on todellinen draamakuningatar- tai kuningas. Jos kumppani ei suostu toteuttamaan hänen toiveitaan, hän reagoi hyvin voimakkaasti ja saattaa olla hyvin pitkävihainen.


20. Kumppanin tunteikkuus on hänen mielestään merkki heikkoudesta
Narsistien tunne-elämä on hyvin rajoittunutta. Siksi on hyvin tavallista, että narsistipuoliso pitää kumppaninsa tunteikkuutta heikkouden merkkinä.


21. Hän ei ota vastuuta mistään teoistaan
Narsisti ei ikinä ota vastuuta omista teoistaan. Jos jokin asia menee vikaan, syy on aina muissa – eli parisuhteen ongelmia ratkoessa kumppanissa.


22. Hän on kontrollifriikki
Narsistit haluavat aina olla tilanteen herroja. Narsistipuolisot haluavat tehdä kaikki päätökset arjen pienistä valinnoista lomakohteiden valintaan. Narsistipuoliso ei kykene rentoutumaan ja antamaan sinulle ohjaksia.


23. Hän ei kunnioita kumppanin rajoja
Narsisti ei halua, että joku asettaa hänelle rajoja. Jos yrität asettaa narsistipuolisollesi rajoja, hän luultavasti tekee kaikkensa rikkoakseen ne.


24. Hän ei usko kärsivänsä persoonallisuushäiriöstä
Narsisti uskoo olevansa kaikkia muita parempi. Siksi narsistikumppani ei näe, että hänellä on mitään ongelmaa.


25. Hänen historiaansa kuuluu pettämistä ja rumia eroja
Narsistit toistavat usein samoja kaavoja ihmissuhteissaan. Narsistipuolison voi olla vaikeaa pysyä uskollisena, sillä he eivät tunne empatiaa petettyä kumppaniaan kohtaan. Lisäksi useat rumat erot, jotka johtuvat tietenkin aina ex-kumppanista, ovat klassisia varoitusmerkkejä narsistikumppanista."

- Anna-lehti, Narsisti puolisona-"Narsisti eristää sinut ystävistäsi ja sukulaisistasi, 
vain hänen sukulaisensa ja ystävänsä kelpaavat..." 
/Narsistien uhrien tuki ry

Mistä narsistin tunnistaa/Narsismi info 

Mistä tietää onko uusi kumppani narsisti?/ Terve.fi

Viisi varhaista varoitusmerkkiä/Studio.fi
"Narsisti ei anna kumppanilleen mahdollisuutta valintojen tekemiseen, vaan luo sellaisen ilmapiirin, että omien toiveiden tai mielipiteiden ilmaiseminen on liian hermostuttavaa." 

Tunnista narsisti/Voice.fi

Merkit jotka osoittavat että tapailet narsistia/Mielen ihmeet
"Narsisti ei hyväksy että sinulla on muita mielenkiinnon kohteita ja muita tärkeitä ihmisiä elämässäsi. Hänen mustasukkaisuutensa saa suhteen äärirajoilleen." 

Oletko narsistin otteessa/Kotiliesi
"Hän ei halunnut, että tapaan ystäviäni." 

Narsisti lähelläsi/Narskulandia 
Mitä sukulaiset ja ystävät voivat tehdä? 
Odottaa, että narsistin uhrin silmät 
aukeavat ja hän havahtuu koomastaan 
ja herää huomaamaan ettei hänen 
elämänsä ole normaalia... Jos olet narsistin pauloissa, ja kaikki tämä 
tuntuu tutulta, hae apua. Ihan oikeasti!  
Edit: Lisätty 23.2.2018 mainio artikkeli: 
Kauneus ja terveys

 

2 kommenttia:

 1. Onnekis ei vierelläni ole moista..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Tämä postaus on tarkoitettu heille,
   jotka ovat narsistin vallassa.

   Poista


♥ Hei! Jätä puumerkki käynnistäsi! ♥