2.6.2017

Mansikka-Pavlova





Vielä ehdit valmistaa 
valmistujaisiin marenkikakun! 

Пáвлова
(Gluteeniton)

Marenkipohjaan:
6 kpl kananmunan valkuaista
2 tl sitruunan mehua
3 dl sokeria
1 tl Maizena maissitärkkelystä

Täyte: 
2,5 dl Kuohukermaa
2 tl Sokeria
n: 0,5 - 1 l Mansikoita

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sitruunanmehu joukkoon vatkauksen aikana.
Sekoita sokeri ja maissitärkkelys varovasti
valkuaisvaahdon joukkoon.

Laita taikina pursottimeen.
Pursota valkuaisvaahto pellille
leivinpaperin päälle ympyrän muotoon
(halkaisija noin 26 cm) siten,
että keskelle jää syvennys.

Paista marenkipohjaa 100 °C:n
lämpötilassa noin 1,5 tuntia.

Jos tahdot monikerroksisen Pavlovan
joudut paistelemaan monta pohjaa.
Yhteen leivinpeltiin mahtuu kaksi
eri kokoista pohjaa. 
Tästä annoksesta tulee iso leivinpellin kokoinen,
yksi keskisuuri ja yksi pienempi marenkipohja. 
Tai vastaavasti
kaksi samankokoista eri pelleille.

Taikinan voit säilyttää pursottimessa 
edellisten pohjien paiston aikana
tai pursottaa seuraavat pohjat/pohjan leivinpaperilleen 
ja pellilleen odottelemaan huoneenlämpöön 
omaa paistovuoroaan.

Jäähdytä pohjat ilmavasti esim: ritilällä.
Voit säilyttää niitä joko pakastimessa tai
huoneenlämmössä esim: peltirasioissa.


Valmista Pavlovan täyte 
vasta hetkeä ennen tarjoilua:
Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Viipaloi mansikat joukkoon...
Aseta kakkuun täytteeksi vuorotellen 
mansikoita ja kermavaahtoa.
Päälle vielä kermaa ja mansikoita. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


♥ Kiitos kommentistasi! ♥