9.3.2017

Paniikkia ja unohduksia


Tänään on tapetilla jälleen monta teemapäivää. 
Aloitetaan vaikka Paniikkipäivällä,
jatketaan Unohda se -teemalla, 
olkoon se mitä tahansa, 
tänään on tullut aika jättää se unholaan, 
eikä kannata enää panikoida. Barbipäivä, koskettaa varmasti meitä tyttölapsia. 
Tai ehkä nykylapset eivät enää leiki 
barbeilla vaan jollain aivan muulla?  
Tableteilla? Älypuhelimilla? 
 


Barbie on tänään 58 -vuotias  

Barbie on nukke, joka esiteltiin ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa 9. maaliskuuta 1959.
Hyvää syntymäpäivää!
Barbie-nuken keksijä Ruth Handler huomasi, että hänen tyttärensä Barbara leikkisi mieluiten nukeilla, jotka muistuttivat aikuisia, sillä Barbara leikki aikuisia esittävillä paperinukeilla. Siihen aikaan useimmat nuket olivat vauvanukkeja. Ruth Handler ja hänen miehensä Elliot ostivat oikeudet saksalaiseen Bild Lilli-nukkeen, jonka pohjalta alettiin valmistaa uutta aikuisvartaloista muotinukkea. Nukke sai nimensä "Barbie" (koko nimi Barbara Millicent Roberts Handlereiden tyttären Barbaran mukaan. Barbaran isä oli yksi Mattel-yhtiön perustajista. 
Barbien ensimmäinen ja pitkäaikainen poikaystävä on nimeltään Ken (Carson), joka sai nimensä Handlereiden pojalta Keniltä. 2000-luvulla Barbien ja Kenin suhteeseen tuli kolmas pyörä, Blaine (Gordon), australialainen surffari, johon Barbie tutustui ystävänsä Summerin (Blainen sisar) kautta. Myöhemmin Mattel totesi, ettei Blaine ei ollutkaan Barbien poikaystävä, vaan hänen hyvä ystävänsä. 
Barbien sisaruksia ovat Skipper, Chelsea ja Stacie sekä ystäviä (esimerkiksi Midge, Teresa, Christie, Summer ja Marina). 
Barbien ympärille on kasvanut joukko oheistuotteita: vaatteiden lisäksi on poneja, autoja, nukkekoti, urheiluvälineitä jne. Lisäksi ilmestyy Barbie-lehti, joka alun perin oli nuorten tyttöjen lehti, mutta se on viime vuosina muotoutunut lasten lehdeksi.


Kun 6.3. oli Hammaslääkärien päivä niin tänään 
onkin sitten Tekohampaiden päivä. Hih hih. =) 
Onko sinulla hammaslääkärikammoa?


Tällä päivämäärällä on lisäksi 

Pidä huolta munuaisistasi

Munuaisia vahingoittavat muun muassa perinnölliset munuaissairaudet, ylipaino, suola, diabetes ja korkea verenpaine. Verenpainetta nostaa muun muassa tupakointi. Sauhuttelu aiheuttaa verisuonten seinämissä jatkuvan tulehdustilan, joka nopeuttaa verisuonten ahtautumista, kalkkeutumista ja jäykistymistä.
– Tupakointi yhdistettynä vaikka ylipainoon ja korkeaan kolesteroliin, tai jopa diabetekseen, lisäävät sairastumisriskiä entisestään. Alttius sairastua munuaissairauksiin sekä sepelvaltimotautiin ja aivoverisuonisairauksiin kasvaa huomattavasti, osastonylilääkäri Mervi Haapala HUS:sta kertoo.
Korkea verenpaine voi johtua myös alkoholista, joka runsaasti käytettynä nostaa painoa ja veren huonoja rasva-arvoja sekä aiheuttaa suola- ja mineraalitasapainon häiriöitä.
Tupakoinnin ja alkoholin käytön vähentäminen tai lopettaminen näkyy nopeasti parempina veriarvoina ja vireämpänä olona. Munuaisia voi helliä myös liikkumalla ja vähentämällä suolan käyttöä.

Lähde: Munuais- ja maksaliitto, Studio55

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


♥ Hei!
Jos kerran luit
niin kommentoi ihmeessä!

Terveisin Una