Translate

5.2.2017

Runoilijan kakkua ja suklaata






Sen lisäksi että on Runebergin päivä, 
kaikilla on kahvipöydässään 
joko rouva Runebergin  keksinmuruisia Runebergintorttuja 
tai sitten tällaista sydämellistä 
Runebergin kakkua. 
 
 
Runoilijan kakku 
 

150g  voita

1½ dl sokeria

2 kananmunaa

2½ dl gluteenittomia tummia jauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 dl vadelmahilloa

ripaus suolaa



Helppo päällys:

n: 1 dl tomusokeria

1 rkl vadelmahilloa

2 tl kylmää vettä


Vaahdota sokeri ja voi.
Lisää kananmunat  yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Lisää taikinaan vadelmahillo. 
Yhdistä jauhot ja kuivat mausteet ja lisää ne taikinaan.

Kaada gluteenittomilla jauhoilla jauhotettuun ja esim voilla voideltuun vuokaan.
Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 45 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kuin kumoat sen.
Voit kostuttaa kakun jäähtyneenä vaikkapa rommilla,
mutta kakku on maukas sellaisenaankin,
ilman turhia karvasmanteliöljyjä 
ja nesteillä liottamista. 
Kakun päällisen ainekset 
kostuttavat sopivasti kakkua. 
 

Sekoita päällyksen kaikki ainekset keskenään ja levitä lastalla kakun päälle. 
 



 

Sorry, kuva on vuosien takaa 
mutta minulla ei ole enää tuota 
sydänvuokaa... Kakun toki saa 
tehdä minkä muotoisessa vuoassa 
itse haluaa.  





Näkisinpä niitä joskus ihan elävinä 
lenteleväisinä... 
Siinäpä yksi suuri haave toteutettavaksi. 
 




Ja on myös Suklaafonduen päivä
sekä 
Valitse niistä. ;D