27.2.2017

Mansikka ja jääkarhu -päivä


Minä rakastan mansikoita, mustikoita ja vadelmia! 
Parasta ne ovat ihan sinällään, tuoreina.
Jäisinä kippaan niitä pakastimesta viime
kesän metsäretkien tuloksina jogurttiini
hunajan kera aamuisin. Nam.Tänään sattuukin olemaan Mansikkapäivä
Jo pelkkä ajatus mansikoista 
saa veden kielelle.

Tänään on niinikään Jääkarhun päivä
Niiden elintila pienenee vuosi vuodelta 
ja kohta jääkarhu lieneekin harvinaisuus 
jota tavataan vain eläinpuistoissa.10 kommenttia:

 1. Hei Una!

  Onneksi jääkarhujen osalta onkin nyt saatavilla todella hyviä uutisia :))


  Harmi etteivät nämä tutkimustiedot tavoittaneet ajoissa Suomen mediaa, WWF:ää, Greenpeacea ja eikä muitakaan luonnonsuojelujärjestöjä. Ei soisi, että väärää tietoa näistä mahtavista eläimistä levitetään edelleen.

  Ihmettelen itsekin alla olevien blogistien tapaan, miksi tätä jääkarhupäivää ei ollenkaan edes mainittu missään mediassa; Ylessä, Maikkarilla jne. Yritäpä googlata itse, todella kumma juttu. Ei yhden ainutta uutista koko jääkarhupäivästä. Luulisi, että ainakin WWF olisi ilahtunut ja uutisoinut, että laji onkin hyvin elinvoimainen metsästyksestä huolimatta.


  Jääkarhujen kanta on viimeisimmän kolmen tutkimuksen mukaan 28 500 eli enemmän kuin 100 vuoteen. Näin uutisoi arvostettu kanadalainen jääkarhujen tutkija Susan Crockford.

  https://polarbearscience.com/about-2/

  https://polarbearscience.com/2017/02/23/global-polar-bear-population-larger-than-previous-thought-almost-30000/  http://aveollila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232432-kansainvalinen-jaakarhupaiva-oli-27217-miksi-ei-uutisoitu

  http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2017/02/jaakarhupaivan-jarkyttava-video.html

  https://ilmastotiede.wordpress.com/2017/03/01/miksi-wwf-ja-greenpeace-vastustavat-jaakarhun-suojelua/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipas hyvä että minä sen mainitsin
   Jei
   Kiitos informaatiosta. ;)

   Poista
 2. Kiitos julkaisusta, ajattelin että kommenttini jää sensuuriin kiinni :)

  Kun tilanne näyttää nyt varsin hyvältä jääkarhujen osalta, soisi että WWF, Greenpeace yms keskittyisivät niihin eläimiin, jotka suojelua oikeasti tarvitsevat. Afrikassa salametsästys Aasian "lääkemarkkinoille" näyttää tosi pahalta. Sen tulisi olla uutiskeskiössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista. Aihe on oikeasti uutispimennossa ja hyvin tärkeä. Mitkä eläimet ovat
   nyt suurimmassa vaarassa joutua metsästetyksi ihmisen ahneuden vuoksi?

   Poista
 3. Afrikannorsu
  Muurahaiskävyt
  Naurusarvinokka
  Tiikerit

  Tässä muutamia WWF:n poimimia eläimiä:

  https://wwf.fi/wwf-suomi/viestinta/uutiset-ja-tiedotteet/Maailman-uhanalaisimpien-lajien-kauppaa-suitsittiin-Etela-Afrikassa-2967.a

  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/10/03/ulkolinja-uhkapelia-sukupuutolla


  Afrikassa salametsästys tapahtuu massoittain, kun täytyy saada paljon myytävää kasvaville Aasian markkinoille. Eläinten ruumiinosia käytetään ”lääkkeinä”. Eläin tapetaan vain esim. sen nokan takia (Naurusarvinokka). Tai hailta leikataan evät ja paiskataan elävä hai takaisin mereen kuolemaan. Jotta länsimaalaiseen keittoon saadaan ”hainevää”.

  Luonnonsuojelujärjestöjen prioriteetti numero yksi ei siis todellakaan tulisi enää olla hyvinvoiva ja elinkelpoinen jääkarhu. Kaikki julkisuus tulisi suunnata tuohon eläinten maailmanlaajuiseen kaupalliseen pyyntiin ja myyntiin.

  Tavalliset ihmiset, kuten sinäkin, kuvittelevat jääkarhun edelleenkin olevan vaarassa, kun todelliset vaarat ovat ihan joissain muualla.

  Luonnonsuojelujärjestöjen viestintä ja tärkeysjärjestys ei ole ajantasalla. Olisi jo aika antaa jääkarhun olla ja viestiä isommista ongelmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kiitos näistä tiedoista. Pitänee nostaa nuo eläimet huomionarvoisiksi.

   Poista
  2. Voisitko jättää minulle nimen, nimimerkin tms josta sinut voisi tavoittaa ja tunnistaa niin voisin tehdä tästä aiheesta juttua? Laita vaikka meiliä jos et tähän halua nimeäsi, kiitos.
   unareinman(at)gmail.com

   Poista
 4. Hei Una!

  Nimeni ei ole oleellinen, eikä minulla ole tähän aiheeseen sen kummenpaa annettavaa. Kaiken tiedon voi itse hakea, kun vain on avoin mieli vastaanottaa. Älä nielemättä usko kaikkea mitä luonnonsuojelujärjestöt kertovat, niillä on aina oma lehmä ojassa.

  Miksi vastasin tähän blogiin; blogisi oli ainoa, joka tuli Jääkarhupäivä haulla, kun aloin itsekin kummastelemaan Kansainvälisen jääkarhupäivän uutisoinnin hiljaisuutta kaikissa medioissa.

  Eläinten tappaminen "lääkeaineiksi" on saanut mitä sairaimpia muotoja, tällä viikolla uutisoituna;

  http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/salametsastajat-surmasivat-sarvikuonon-elaintarhassa-sarvi-irti-moottorisahalla/6339386

  Maapallolla lajeja tulee ja menee, se kuuluu evoluutioon. Ilmasto maapallolla on muuttunut ennen ihmislajin syntyä ja tulee muuttumaan ihmislajin jälkeenkin.

  Mutta kyllä juuri tällä hetkellä ihminen itse on suurin muiden lajien tappaja, tällä kertaa mooottorisahalla :((

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Kiitos sinulle Anonyymi mielenkiintoisista ja monipuolisista kommenteistasi.
   On aina ilo jos joku viitsii kommentoida sydämestään jotakin tähän vaatimattomaan blogiini. Vaikkakin aihe on kyllä surullinen mutta niin tosi. Voi ihmisen ahneutta... =(

   Me ihmispoloiset emme osaa elää kaiken kanssa sulassa sovussa, emme muiden ihmisten, emme eläimistön, emmekä edes maapallon kanssa. Ihmisen on pakko päästä hyötymään ja voittamaan kaikki.

   Joten, vaikka ihmiskunta löytäisikin toisen planeetan aloittaakseen siellä puhtaalta pöydältä, me sortuisimme varmasti samoihin virheisiin sielläkin.


   Poista


♥ Hei! Jätä puumerkki käynnistäsi! ♥