5.11.2016

Jotain hyvää omenista




 
Mummon omenapaistos, 
eli omenaputinki,
on rakas muisto lapsuudesta, 
jota äiti-mamani usein valmisti. 
Kas tässä ohje: 

  Omenaputinki

Mielellään happamia omenoita palasina
niin paljon, että uunivuoan pohja peittyy 


n. 200g pehmeää voita tai margariinia
n. 1½ dl sokeria
n. 4½ dl vehnäjauhoja
(tai gluteenittomia jauhoja)
n. 2 tl kanelia
maun mukkaan vaniljasokeria


Laita uuni kuumenemaan 175 (-200) asteeseen.
Kuori ja pilko omenat voidellun,
uuninkestävän vuoan pohjalle.
Ripottele päälle sokeria,
vaniljasokeria ja kanelia.

Nypi ja murustele sormin voi ja
vehnäjauhot sekaisin.
Seoksesta ei ole tarkoitus tehdä taikinaa, joten
jos seos on liian kiinteää, lisää jauhoja
niin kauan, että seos on selkeästi murumainen.

Levitä seos kevyesti omenanpalojen päälle.
Älä paina muruseosta yhtään.
Pinnalle voit ripotella hiukan sokeria ja kanelia. 


Astia uuniin NOIN tunniksi -1½ h,
kunnes omenanpalat ovat
muuttuneet hillomaiseksi muruseoksen alla,
ja muruseos on saanut omenista kosteutta.
(riippuu uunista...)


Nauti kuumana 

hieman pehmenneen jäätelön kera.
Tai jäähtyneenä 

kermavaahtohöttyrän kanssa.
 






https://www.facebook.com/tarinankertojanainen/photos/a.201432663230497.55455.121762977864133/1540654439308306/?type=3&theater



3 kommenttia:

  1. Hm, sait houkuteltua: gluteeniton omenahyve on uunissa. Siitä on tullut tänä syksynä "vaarallinen" herkku...on niin hyvää!

    VastaaPoista
  2. Oi... tätä varmasti saisi siellä sinun kahvilassa!

    SS

    VastaaPoista


♥ Kiitos kommentista! ♥