Translate

27.10.2016

Suklainen synttärikakku




Kuun puolivälin paikkeilla leivoin 
syntymäpäiväkakun yhdelle Muruselle 
ja kah, sinä viikonloppuna Murusia 
saapuikin enemmänkin maistelemaan 
iloksemme gluteenitonta 
pähkinä-suklaa-mariannecrush-kakkua. 

Joku taisi syödä kynttilätkin. =D





Välillä poikkesimme läheisellä frisbeegolfradalla 
heittelemässä kiekkoja, minä hävisin - tietty - osittain 
siitäkin syystä etten koskaan muista laskea kuinka 
monta heittoa olen heitellyt, 
juteltuamme kaikkea mahdollista siinä 
heittojen välissä. 
Siksi sanoin vaan kirjurille jonkun luvun 
joka oli enemmän kuin muilla. =D 


Takaisin punaiseen pikkutaloon saavuttuamme 
keitimme jälleen kahvia ja söimme 
kakkua ja kaikkee. 




Suklaakakkunen 



4 kananmunaa
1 ½ dl    sokeria
1 dl   perunajauhoja
1/2 dl    glut. jauhoja
1/2 dl    tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 tl     leivinjauhetta 
    Täyte:
Omenahilloa
Pussi Marianne crush-rakeita
4 dl   kuohukermaa
hieman vaniljasokeria

    Kostutus:
sitruunasoodaa 


    Kuorrutus:
200 g    suklaata
1 dl    kuohukerma
Pinnalle:  suklaalastuja
(itse palastelin päälle
pähkinäsuklaalevyn)





Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, esimerkiksi irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.


Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää suklaarakeet 
kermavaahdon joukkoon varovasti. 

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 
kolmeen osaan ja kostuta osat sitruunasoodalla.
 Nosta pohjalevy tarjoululautaselle 
ja levitä puolet täytteestä sille, 
tee sama keskiosalle, 
laita ylin kerros paikoilleen 
peitä, 
ja  anna kakun olla 
jääkaapissa mielellään yön yli.

Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa ja lisää kerma.  
Levitä suklaa-kermaseos kakun päälle. 
Leikkaa suklaasta lastuja ja ripottele suklaalastut kakun pinnalle. 




PS: Huomenna 28.10. 
onkin Kansallinen suklaapäivä!