10.7.2016

Lukumaraton aloitettu
 KUVA: NIINA TOLONEN 

1. Kaikki 24 tunnin aikana luettu kirjallisuus lasketaan mukaan maratoniin. 
2. Aloittaa voi mihin kellonaikaan tahansa ja lukea haluamansa ajan ja määrän kuitenkin niin, että eimmäisaika on 24h. (Esim. aloitus 10.7. klo 18:00 -> ja lopetus 11.7. klo 18:00) Maratonin saa aloittaa halutessaan myös jo 9.7., kunhan osa maratonista luetaan 10. päivän puolella. Näin siksi, että maratoonareilla on erilaisia elämäntilanteita, jotka halutaan ottaa huomioon. Tankkaus-, lepo-, yms. taukoja saa pitää vapaasti, mutta ne lasketaan mukaan suoritusaikaan. 
3. Merkitään ylös luettu sivumäärä ja ilmoitetaan se julkisesti blogissa (tai lukumaratonin lähtölaukauspostauksen kommenteissa) Kirjataan mielellään myös luetut kirjat.
4. Lukea saa mitä tahansa, missä ja miten tahansa! 
5. Lukumaratonista saa kirjoittaa blogiinsa etu- ja jälkikäteen ja mielellään myös maratonin kuluessa. Varsinkin tulosartikkeli linkitetään lukumaratonin lähtölaukauspostaukseen, mutta muutkin toki saa.
6. Lukumaratonin hashtagina somessa on #lukumaraton 


Bongasin Ja kaikkea muuta -blogista kesäisen lukumaratonin. Tosin maratonin pitäisi kestää mielestäni enemmän kuin vuorokauden, koska en ehdi lukemaan kovin montaa kirjaa, tai edes osia niistä, kun pitäisi tehdä remppa/sisustuspuuhiakin ja puutarhassakin pitäisi hommailla ainakin ruohoa lyhemmäksi... Osallistun kuitenkin lukemiseenkin omalla vaatimattomalla panoksellani. Aloitin nyt siis hetki sitten (klo 14.25) Jojo Moyesin Ole niin kiltti, älä rakasta häntä -kirjan joka onkin jo jonkin aikaa odotellut lukemistaan.
- Sain luettua sen kokonaan ennen 11.7. Klo 14.25.Illalla unilääkkeekseni luin vielä tabletilta muutaman sivun María Dueñasin Ommelten välistä aikaa. Tabletti on siksi mukava, kun ei tarvita valoja eikä vieressänukkuja häiriinny valosta eikä sivujen rapinasta. =) 
- Sitä sain luettua sivut 272 - 290. Minä olen sellainen illantorkku, aamunvirkku.
Suorastaan pidättelen itseäni etten lue tätä kirjaa liian nopeasti. =)
Mutta olen aloitellut iltalukemiseksi myös T. Kinnusen Lopottia ja se taas oli sellainen harvinainen lukukokemus etten edes jaksa lukea sitä loppuun. Harvoin jätän kirjan kesken mutta sen jätin. 


Ei kommentteja: