27.6.2016

Suojaa silmäsi
Teemapäivissä tänään on vuorossa Aurinkolasien päivä. Tohtori.fi osiossa Tiedä tämä auringon vaaroista, kerrotaan seuravaa:


Auringon valolle altistuminen kuten myös ikääntyminen aiheuttavat kaihia. Kaihi on sumentumaa silmän linssissä, ja se estää valon pääsemistä verkkokalvolle. Kaihi on kivuton, mutta aiheuttaa näköongelmia.  Kaihia voi ehkäistä käyttämällä hattua ja aurinkolaseja aurinkoisella kelillä. 

Tekstin kaihi-viittaus tarkoittaa Harmaakaihia
joka on varsin vakava silmäsairaus. 

Lastenkin silmät tulee suojata auringolta. 

Talvinen hanki ja aurinko ovat myöskin riski silmille.
4 kommenttia:

Hannele mummun paratiisi kirjoitti...

(en ole koskaan käyttänyt aurinkolaseja - nyt silmälääkäri sanoi että tavalliset silmälasini heijastaa säteet pois)

Una kirjoitti...

No juu... tavalliset silmälasit suojaavat kyllä edestä päin tulevaa säteilyä jonkinverran JOS niissä on UV-suoja.
- Mutta jospa hankkisit aurinkolasit omilla linssivahvuuksillasi, ne olisivat monin verroin suojaavammat aurinkoisina päivinä muotoilunsa vuoksi, joka estää ylhäältä ja sivuilta tulevaa UV-säteilyä.


Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kaihi, myös lisää silmien valonarkuutta. Minulla on toisessa silmässä harmaakaihi...eivät vielä leikkaa sitä, kun ei kuulema ole kypsä(?)...:)
Kaihi, kun todettiin olin kauhuissani, että miten minulla, nuorella ihmisellä voi olla jo kaihi, mutta ei kuulema ikää katso.Ja jos ihan rehellisiä ollaan, en niin hirveän nuori enää ole.....muuta, kuin mieleltäni..:))

Una kirjoitti...

Oi! =( Kaihi saattaa todella tulla jopa lapselle...
Mutta voit lohduttautua sillä, että kun se viimein laserilla leikataan, näet heti jälleen hyvin ja selkeästi ja maailma valaistuu. Näin on ainakin käynyt tutuille joilta on kaihi laserleikattu. Heistä yksi sai jättää jopa silmälasit pois leikkauksen jälkeen.