3.6.2016

Rap rap raparperi





Joka paikasta silmiin osuu ohjeita 
raparperisitä 
ja raparperitätä.

Minulle se on lähinnä 
isolehtinen puutarhakasvi,
jonka isoista lehdistä voi askarrella pihalaatoja,
jos raaskii niitä katkoa. =D 
Crohnikot eivät oikein voi moista syödä.

Tein kuitenkin viikko sitten kokeeksi paivuoallisen
rap rap-piirakkaa johon tietenkin raparperin seuraksi
laitoin rasiallisen mansikoita.

En kuorinut raparpereja vaan pesin hyvin
ja leikkelin viipaleiksi varsinkin niitä punaisia
varrenosia että kiehautetusta raparperista tulisi punaista,
eikä hernekeiton väristä.

Tein gluteenittoman, vaniljalla maustetun 
raparperipiiraan tämän
omenapiiraan ohjetta mukaellen. 
-Toki hieman kattilassa todellakin 
raparperipaloja vesitilkassa ja sokerissa 
pehmentäen. 

Piiraan pinnalle laitoin muruseosta
ja kanelia vähentämään raparperin karvasta
makua. Piiraan kaveriksi oli vaniljakastiketta. 

Koska itse en edelleenkään tykännyt,
- maistoin tuon yhden palan verran - 
ja miehen piti syödä sitä yksinään
joka päivä töiden jälkeen
(mutta eihän hän muistanut) 
niin niinhän siinä kävi 
että eilisaamuna
huomasin raparperipiirakalle
kasvaneen tukan 
joten heitin pain pihamaalle
josta äkkiä Ville-varis kavereineen
sen bongasi ja kohta oli piha tyhjä
ja siisti.

Variksille siis leivoin. =)







1-vuotiaille, ei reumaatikoille, 
eikä munuais- eikä kihtipotilaille. 
En kyllä suosittele sitä crohnikoillekaan... 
 
Syö aina maitotuotteita 
raparperin kanssa. 
Raparperin oksaalihappo sitoo kehosta kalsiumia. 

Sama sääntö koskee lehtikaalia, pinaattia, 
rucolaa ja suolaheinää. Käytä maltilla...



EDIT 5.6.2016: Lisätty linkki ohjeeseen
sori kun se puuttui aiemmin! 
 



3 kommenttia:

  1. Ymmärrän täysin!Arvaappa kun olin naapurin syntymäpäivä juhlissa viikko sitten ja eilen kahden sukulaispojan yliopppilas juhlissa ja kaikissa oli tehty rabarperistä kaikkea kahvipöytään. Pahinta oli syntymäpäivä kakun sisään laitettu hapan hillo. Vähältä piti etten salaa tarjonut omaa kakun palaani talon koiralle. :-) Sini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih!!!!!

      Oi Sini!!! Voin kuvitella!!! =D
      Olen itsekin ollut juhlissa jossa oli monta täytekakkua ja joka ikisessä hapanta raparperihilloa sisuksissa!!! =D Onneksi minua oli pyydetty tuomaan tullessani gluteenittomia leivonnaisia ja miun kakkuni oli täytetty kermavaahdolla ja mansikkahillolla ja sen pintakin oli mansikoita tulvillaan.
      Usea vieras ottikin sitä vaikka ei muuten olisi gluteenittomalla dieetillä ollutkaan. =D

      Toinen mistä itse en pidä on suomuurain. Minusta se maistuu pilaantuneelta, on se missä muodossa tahansa. Aina! =D

      Olen ollut häissä josssa oli monta täytekakkua ja/mutta jokaikisen kakun päällä oli paksu kerros lakkahilloa kiilteellä... Iiiiik!!!

      Joskus juhlien emäntä (tai isäntä)voisi miettiä, jos kakkuja pitää olla monen monta niin ne voisivat olla toki hieman erilaisia täytteiltään, maultaan jne. Voisihan niiden ulkokuori olla keskenään samanlaisia jos niin täytyy olla...


      Makuja kun on niin monia. =P

      Poista
  2. Ohje on siis omenapiiraan ohjetta mukaellen: http://hallaherkut.blogspot.fi/2014/03/ihana-omenapiirakka.html

    VastaaPoista


♥ Kiitos kommentista! ♥