3.2.2016

Porkkanakakkupäivä





Porkkanakakkupäivän kunniaksi ojennan sinulle
oman hyväksi havaitun gluteenittoman ohjeeni: 


GLUTEENITON PORKKANAKAKKU 
VALKOSUKLAAKUORRUTTEELLA 


4 munaa
(Tai 3 munaa ja 1 muussattu banaani)
  2,5 dl tummaa sokeria
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl soodaa
1½ tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia   
1 tl vaniljasokeria 
1 tl suolaa
n: 5 isoa porkkanaa raasteena
1½ dl ruokaöljyä
 valkosuklaata

Vuoraa leivinpaperilla isohkon irtopohjavuoan pohja. 
Voitele vuoka ja jauhota gluteenittomilla jauhoilla.

Vatkaa sokeri (käy myös tavallinen sokeri) 
 ja munat vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
+ ruokaöljy ja porkkanaraaste
ja sekoita kaikki kevyesti keskenään.
(Piparkakkumausteen sijaan voit
vaihtoehtoisesti käyttää pelkkää kanelia 2 tl.) 

Paista 195 asteessa alimmalla tasolla
n 45 minuuuttia
Kumoa jäähtyneenä.

♥ ♥ ♥ ♥ 

 Kakku on sellaisenaankin 
herkkua,
mutta... 

porkkanakakku 
rakastaa valkosuklaata

Sulata pienellä lämmöllä valkosuklaata ja sekoita. 
Kun seos on jäähtynyt sopivasti,
nostele seos lusikalla kakun päälle raidoiksi.
Raitojen määrässä voi joko pihistellä
tai sitten liioitella...


Kakku paranee vanhetessaan. 
Ylihuomenissa se on aivan parasta, 
joten sen voi huoletta tehdä muutama 
päivä ennen tarjoilua. 

Koska siinä ei ole 
maitotuotteita, se säilyy 
kuvun alla huoneenlämmössä. 

♥ 




Valkosuklaakuorrutteen päällä on koristeena 
 hieman pilkottuja kuivattuja pirteän kirpeitä karpaloita.



4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Tätä voisin kokeilla, vaikuttaa niin herkulta! Nam!

    VastaaPoista
  2. Voi ei, en tiennyt että tänään on porkkanakakkupäivä. Ainekset on jo kyllä piirakan tekoon, mutta ensin ehtii olla Runebergin päivä ja laskiainenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)

      Kukapa sitä nyt päivälleen pysyy ajan tasalla kaikissa näissä nimikkopäivissä... :D

      Poista


♥ Kiitos kommentistasi! ♥