16.2.2016

No iceNämäkin tulivat yllätyksenä 
kuin entisen tytön faksit. 

Ulkomailla on joskus vaikeaa saada ihmiset ymmärtämään, että minä olen se turisti, joka ei halua jäitä juomiinsa?  Jääpalat tehdään hanavedestä, jota ulkomailla tietenkin välttelen ja pesen hampaatkin pullovedellä, koska en tarvitse yhtään ylimääräisiä bakteereita vatsaani. Jääpaloja tuodaan kuitenkin ihan väkisin vaikka hetkeä aiemmin tarjoilija olisi nyökytellyt, lisätessäni limsa- tms juomatilaukseni lopuksi pyynnön, btw no ice please!

En tiedä, mitä he luulevat sen tarkoittavan, koska jääpaloja kyllä saapuu aina vaan. Jopa tuoreeseen appelsiinimehuun oli niitä sujautettu ainakin neljä kappaletta, ennen kuin ehdin kissaa lausua. Tai appelsiinia.

Jossain paikassa jään seassa oli lisäyllätyksenä limeviipale, ja kun sanoin, etten halua sitäkään, tarjoilija lakkasi pyyhkimästä rätillä vieruspöytää, heitti rätin olkapäälleen, nyökkäsi ymmärtäväisesti, nappasi lasin mukaansa, kurkotti baaritiskin yli, piti toisen käden sormilla kiinni jäistä, kaiveli toisen käden sormilla limeviipaleen pois, toi lasin jäineen minulle takaisin ja hymyili aurinkoisesti jatkaen pöytien pyyhkimistä. Ongelma oli ratkaistu!

Olin tikahtua hiljaiseen nauruuni. Emme kehdanneet sitten enempää sanoa siitä asiasta vaan Hani antoi merkin, kun se tietty tarjoilija oli selin minuun, ja silloin minä join suoraan limsapullon suusta, ruokani kyytipojaksi.
Kärysimme kyllä siitä jossain vaiheessa, kun tarjoilija kääntyikin yhtäkkiä katsomaan suoraan minuun, naukatessani kokistani suoraan pullosta.
Heidän mielestään olimme varmaan kummallisia turisteja. =D
Joskus sain sen pelkän sitruuna- tai limesiivun lasiini juomani seassa, koska sellainen paikallisten mielestä kuuluu ehdottomasti naisten juomiin... Välttämättä en olisi niitäkään tahtonut.

Hani ottaa yleensä oluen, jonka sekaan ei onneksi kukaan tunge jääpaloja tai hedelmän viipaleita, joten hän säästyy tältä samalta showlta, joka minulla yleensä on edessä joka paikassa ulkomailla. Hän hekotteleekin usein sille, minkä kera kulloinkin minun juomani toimitetaan pöytään.

Eräässä paikassa kävi niin, että omaa limsatilaustani ja jäätöntä juomaa toivoessani tarjoilija siirsi katseensa minusta muualle ja kumarsi kohteliaasti.
Pian hän toikin miehelle hänen juomansa ja minulle ison lasin, jossa oli jääkuutioita ja limupullon kokonaisena, onneksi, sillä pääsin hätiin laittamaan käteni sen jäälasin päälle koettaen jälleen selittää että nimenomaan näitä jäitä en halua. Tarjoilija nyökkäili, mutta ei enää katsonut minua, koetti vaan kaataa limun siihen lasiin vastusteluistani huolimatta.
Näytin pöytään jo katettuja laseja ja yritin sanoa, että voisin ottaa sellaisen, jolloin tarjoilija yritti kaataa ne jäät siitä tuomastaan lasista siihen katelasiin jonka olin valmis ottamaan, edelleen katsoen muualle, eikä minuun. Hmmm... Sain kuitenkin lopulta pidettyä itselläni sen valitsemani katelasin ja estettyä jäiden kaadon siihen. 
Vaikka katsekontaktia ei enää sitten tarjoilijan kanssa pidettykään. =) -No ice kuulostaa tietysti samalta kuin No eyes... 
Tästä lähtien opettelen sanomaan jääkiellon sen maan kielellä, 
missä kulloinkin olemme.
Silmiin kyllä saa katsoa, please. =)

6 kommenttia:

Pelaguu kirjoitti...

Voi hyvä tavaton, eihän tälle voinut kuin nauraa! :D Niin ikävä kun se tapahtuma onkin lopulta, mutta jotenkin koomista on ollut nämä juomahetket.. Itselläni ei ole kokemusta matkoilta tilanteista, mutta kiitos valaisusta ja tästä postauksesta.

Una R kirjoitti...

Kiits Pelaguu. :) Semmoista soon seikkailu ulkomailla. :)

mm kirjoitti...

Kyllä tämä on aika tavallista todella. Monessa paikassa monessa maassa nuo jääkuutiot on jo tehty pullovedestä, mutta koskaan ei voi olla varma. Jos kuutioissa on reikä keskellä, ne yleensä, siis taas yleensä, ovat turvallisia. Yleensä ainakin jäähileitä on syytä varoa. Lomaansa kun ei viitsisi todella viettää vessassa, niin mielenkiintoisia vessamuunnelmia maailmassa ei löydykään, että se lomaa virkistäisi :)

Hitunen kirjoitti...

Kiitos hauskasta tarinasta! Muutaman vatsataudin täällä sairastettuani olen myös tullut entistä tarkemmaksi noiden jäiden ja viipaleiden kanssa. Näin talviaikaan niitä jäitä ei kyllä ihan joka paikassa onneksi edes tarjota. Ja eihän täällä todellakaan joka paikassa ymmärretä englantia, saatikka että sitä osattaisiin puhua.

Una R kirjoitti...

Niin, juu, varmuuden vuoksi, kun me ibd-tyypit joudumme joskus suorastaan asumaan vessassa, ja jotta loma ei menisi pilalle sellaisen vuoksi, on parempi katsoa kuin katua.

Vessat ulkomailla eivät ole mitenkään todellakaan ihania paikkoja. Joskus puuttuu vessan ovi, joskus paperi, joskus pöntön istuinrinki, joskus ne kaikki, jne... ;)

Una R kirjoitti...

Olos hyvä. Mukavaa että huomasit. ;)
Espanjassa tarjoiltiin kyllä kaikissa mahdollisissa juomissa jäitä jouluviikolla. :)