5.2.2016

Hyvää liputuspäivää!








Gluteeniton 
Runebergin torttukakku 

150 g  voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa 
2½ dl gluteenittomia tummia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl vadelmahilloa
ripaus suolaa 

Päällys:
n: 1,5 dl tomusokeria
1 rkl vadelmahilloa
2 tl kylmää vettä

Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Lisää taikinaan vadelmahillo.  
Yhdistä jauhot ja kuivat mausteet ja lisää ne taikinaan. 

Kaada gluteenittomilla jauhoilla jauhotettuun ja esim voilla voideltuun vuokaan.
Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 45 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kuin kumoat sen.
Voit kostuttaa kakun jäähtyneenä vaikkapa rommilla,
mutta kakku on maukas sellaisenaankin.

Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja levitä kakun päälle.


...
Ohje mukaeltu Pirkan 1-2 2011 ohjeesta, 
jätetty pois piparimurska sekä kostukeaine. 





Ei kommentteja: