Translate

27.1.2016

Sinistä ja valkoista


ja suklaata...



Fazer mmm...
Parasta suklaata. 
Ei tätä voita mitkään sveitsiläiset, 
ei todellakaan belgialaiset
eikä varsinkaan ruotsalaiset.

Kiitos lahjarasian tuojalle,
joululahjasuklaista jäi ihana 
sininen rasia, jossa voi säilyttää vaikka... 
suklaata! =D



Tänään on
kansallinen 
suklaakakkupäivä




 Maissisuklaakakku (G) 

200 g voita
200 g tummaa leivontasuklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa 

Uuni hiukan vajaa 200 asteeseen.
Leivitä voilla ja maissijauhoilla normikokoinen irtopohjavuoka. 

Sulata voi ja suklaa todella miedolla lämmöllä kattilassa.
Sekoita hyvin, ota kattila sivuun jäähtymään.
Vaahdota kulhossa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää sokerimunavaahtoon maissijauhot,
johon olet sekoittanut leivinjauheen, suolaripauksen
 ja vaniljasokerin.
Yhdistä varovasti.
Lisää joukkoon suklaavoiseos.
Paista n: 35 minuuttia.

Kakku saa jäädä hiukan tahmeaksi keskeltä,
mutta jos et pidä tahmakeskuksista niin paista n tunti.
Voit halutessasi koristella jäähtyneen kakun tomusokerilla...

Kakku on parempaa reilun vuorokauden ikäisenä.
Tuoreena se käy hyvin esim jälkiruuaksi. 
Kakun voi myös pakastaa.

Sulata huoneenlämmössä, älä mikrossa.