26.11.2015

Ritareita eli French Toast Day



Mikä on yhtä herkkua kuin räiskäleet, letut, plätyt jne, mutta paljon nopeampi ja helpompi valmistaa? No köyhät ritarit tietenkin! Tässä hiljattain kun poikasia oli kyläilemässä, olin varautunut kahdella ranskanleivällä, marjoilla, lettuhillolla ja muutamalla kermapurkilla ja jossain välissä meidän piti paistella köyhiksiä, mutta aika loppui kesken kun poikasten pitikin jatkaa matkaansa aikaisin. Kyllä he tosin olivat varmasti saaneet masun jo täys muista ruuista jne, mutta ritareita pitikin tehdä vielä iltaherkuksi... Annoinkin sitten tarvikkeita mukaansa, jotta saavat kotonaan tehdä niitä itse...

Köyhiä ritareita voi tehdä vaikkapa syntymäpäivän aamiaisyllätykseksi rakkaalle,
tai lapsosille tai mummolle, tai... :)


Ritarit voi taikoa lautasille varsin nopeasti, toisin kuin letut, joiden taikinan pitää tekeytyä jonkin aikaa.

Jossain päin köyhät ritarit syödään hillolla, tuoreilla marjoilla ja/tai hedelmillä, ilman kermavaahtoa. Meilläpäin köyhiin ritareihin on yleensä kuulunut myös kermavaahto, eivätkä ne silti kuitenkaan ole mitään rikkaita ritareita, vaan yhä köyhiä, mutta arvonsa tuntevia. =D 


Sattumalta lauantaina 
28.11.2015 on 
joten tiedät kai mitä on tehtävä? 





Ostoslista:
--------------
Ranskanleipää
Mansikoita
Penasmustikoita
Banaania
Kermaa
Lettuhilloa




(Gluteenittomille tietenkin gluteenitonta
vaaleaa mutta mukavan suolattua leipää...)



8 kommenttia:

Teija kirjoitti...

Lasten herkkua, mummu aina tekee, aatella mä en ole koskaan vielä tehny! Täytyy melkein joku päivä kokeilla, onkohan tästä olemassa mitään gluteenitonta versiota?
Blogistani löytyisi sulle haaste, nappaahan jos innostaa. :)

Una Reinman kirjoitti...

Juu, gluteenittomaksi tämän saa vaihtamalla leivän glut.leiväksi. Joku vaalea, joka on koostumukseltaan sellainen että sen voi paistaa.

Haa, kiitos haasteesta! :)

Kirsti kirjoitti...

Oih, nämä on niiin herkkua ♥

Una Reinman kirjoitti...

=) Silloin tällöin pitää antaa itselleen lupa herkutella. =) Slurps. =)

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Suurta herkkuani....namm..:)

Una Reinman kirjoitti...

Nämä tuovat oman lapsuuteni mieleen. Köyhiksiä voi tietenkin tehdä myös pitkopullasta. Ne pitää muistaa kastaa maitoon mutta niitä ei saa liottaa liikaa.

Sara - My Woodland Garden kirjoitti...

Ovat ne herkkua! :)
Meillä kuuluu kermavaahto mukaan.

Una Reinman kirjoitti...

No niin meilläkin. ❤️