Translate

29.9.2015

Suomitili





Rakastan tätä maata, mutta sen päättäjät ovat omituisia.
Vaaliehdokkaina he tuntuvat järkeviltä mutta kun pääsevät virkaansa, heiltä katoaa järki ja todellisuudentaju. 

Miten työväestön palkkojen leikkaaminen pakkolailla voisi nostaa Suomen nousuun? Suunnitelmahan heikentää entisestään kansan ostovoimaa ja Suomi on kohta kontusillaan, koska sitä vähemmänhän kallista kotimaista saadaan kaupaksi mitä vähemmän meillä on rahaa. Dilemma?

Pienyrittäminen taas pistetään matalaksi suurten materiaalikustannusten muodossa. 

Tavallisella työväestöllä, opiskelijoilla, lapsiperheillä ja vanhuksilla on muutenkin kaikkea vähän. Juuri siksikö heiltä saa kylmästi napata vielä lisää pois jo saavutettuja etuisuuksia? Heidän maailmansa ja vatsansa pitää vääntää ja tehdä tulevaisuutensa hyvin epävarmaksi? 

Eikö juuri johtotaso jos mikä, olisi se instanssi, jonka mielettömiä palkkoja voisi leikata oikein rankalla kädellä? Monessa firmassa alaiset tekevät kaiken työn niukalla palkalla ja pomo elää leveääkin leveämmin satumaisilla tuloilla joista ei voi puhua samana päivänä kuin alaisten pikku palkoista.

He, jotka ovat todella vastuussa ihmisistä, esim lääkärit, hoitajat ja poliisi, saavat työmääräänsä ja työnsä vastuullisuuteen verrattuna aivan liian vähän palkkaa nytkin ja hoitohenkilökunnalla on järkyttävän pitkiä työvuoroja, korostaen edelleen, että he ovat kuitenkin vastuussa ihmishengistä. 

Väsymys - vastuu -  ihmiselämä - väsymys...

Palkkaa pitäisikin maksaa sen mukaan, miten vastuullista työ on. 

Käytännössä porukkaa laitetaan firmoista pihalle ja ne jäljelle jääneet saavat tehdä niiden poispotkittujenkin työt, koska uusia ei oteta tilalle ja nyt joku vitsailee vielä sillä että tämän lisäksi kiitoksena osa palkkaa nipistetäänkin tilipussista pois...
 
Eikä työaikoja tulisi pidentää vaan päinvastoin lyhentää, vaikka jopa puolittaa, jotta päivätyönsä tehnyt ylisuorittajakansa pääsee palautumaan ja jaksaa taas uurastaa seuraavan työvuoronsa ja joku toinenkin saisi siitä samasta firmasta edes puolipäiväisen työpaikan!

Nyt lisäksi sanotaan, että eläkkeellepääsyäkin pitää jarruttaa jotta ihmisestä saataisiin rutistettua ihan kaikki mehut, ja silloin yhä useampi heistä "lähtee saappaat jalassa" saamatta nauttia ansaitsemistaan eläkepäivistä.

Mieluummin sieltä vanhemmasta päästä pitäisi laittaa väkeä heti eläkkeelle, lyhennetylle työviikolle tai vuorotteluvapaalle jne, JOLLOIN joku vastavalmistunut saisi työpaikan, eikä heti joutuisi työttömäksi, turhautuneeksi ja siten syrjäytyneeksi.

Saahan se eläkeläinen harrastaa jos haluaa työntekoa vielä vaikkapa vapaaehtoistyönä, kunhan antaa varsinaisen viran, pestin ja työvuoron jo seuraavalle oravanpyörässä.

Onko kukaan miettinyt miten paljonpuhutut leikkaukset konkreettisesti muka Suomea auttavat? Onko jonnekin perustettu joku Suomi nousuun - tili, jolle ne kaikki suunnitellut taloustalkooleikkausrahat tallennetaan? Mikä sen tilin tilinumero on? Voisimmeko me itse vapaaehtoisesti maksaa sille tilille omantuntomme mukaan jotakin?

Jokainen pomo vähentää siis suunnitelmissa alaisiltaan palkkaa, lomarahoja ja potkii bonukseksi heidät pidentämään työpäiväänsä, olkoot he vaikka syömättä jos eivät muuten ehdi suorittaa tarpeeksi! Pomoko laittaa sen alaisensa selkänahasta napatun pakkosäästöleikkaussumman sitten kiltisti jollekin Suomitilille? Vai omaan taskuunsa?

Entä kuka sen Suomitilin omistaa? Kuka päättää, miten Suomi nostetaan sillä pakkosäästörahalla?
Onko Sipilällä suunnitelma siitä, miten ne rahat jaetaan ja kenelle?

Vai onko tämän Suomitili yhtä absurdi kuin se tili, jonne menee rahaa maksusuorituksista joidenkin upporikkaiden ostaessa tontteja kuusta!? Kuka päätti rahastaa kuulla?


Kuka omistaa kuun ja ennen kaikkea, kuka omistaa Suomen?

_____________________________


Njäh, paneudun ennemmin luontoon
kuin mihinkään tällaiseen politiikkaan. 
Ugh. Olen puhunut.