26.5.2015

Linnanmäki 65 vuotta!


Tervetuloa Linnanmäen syntymäpäiville 27.5. 2015! 
Klo 16 alkaen porteilla on ilmapalloja jaossa.

Linnanmäki on jo 65 vuotta ollut suomalaisten rakastama Huvipuisto,
jossa asiakas on hauskanpidon lomassa tehnyt hyvää suomalaiselle lastensuojelutyölle.

Linnanmäen Huvipuiston rakennustyöt aloitettiin huhtikuun 11. päivänä 1950, kun Helsingin kaupunki oli myöntänyt Lasten Päivän tivolille paikan kolmeksi vuodeksi Vesilinnanmäelle Alppilan kaupunginosaan. Linnanmäen Huvipuisto avattiin helluntaina 27.5.1950. Vuodesta 1956 Linnanmäen toiminnasta on vastannut Lasten Päivän Säätiö, jonka toiminnan tarkoituksena on Linnanmäen Huvipuiston toiminnalla kerätä varoja suomalaiseen lastensuojelutyöhön.

Alkuvuosina huvipuiston on kuvattu muistuttavan hökkelikylää, mutta 65 vuoden aikana Linnanmäen Huvipuistosta on kehittynyt kaunis ja puistomainen alue monipuolisine palveluineen. Huvipuiston toimintaa kehitetään edelleen vuosittain ja esimerkiksi viime kesänä Linnanmäki toteutti mittavan asiakaskuuntelun, jonka pohjalta huvipuistosta rakennettiin entistä iloisempi, maukkaampi ja hurmaavampi elämys.


Kesäksi 2015 toteutetut 
100 toivottua suurta ja pientä uudistusta 
ovat vastauksia asiakkaiden toiveisiin.
Linnanmäelle vuonna 1954 tullut Karuselli on Linnanmäen yksi nostalgisimmista laitteista, sillä laite on rakennettu käsin saksalaisen tivolimiehen toimesta jo vuonna 1896. Syntymäpäivän kunniaksi Karuselli pyörittää huvipuistovierailijoita maksutta koko päivän ajan, kuten myös 11 muuta lapsiperheiden laitetta, jotka ovat aina maksutta huvipuistovierailijoiden ilona.

Ulkonäyttämön ohjelmat ovat olleet tärkeä osa Linnanmäen toimintaa alusta alkaen. Vuosien varrella Linnanmäen ulkolava on uusittu ja Estradi-ulkoilmalava viihdyttää kattavalla ja maksuttomalla ohjelmatarjonnallaan huvipuistovierailijoita nykyisin uudella paikalla Hevosenkenkä-pelialueen läheisyydessä. Syntymäpäivänä Estradilla esiintyy Kaartin soittokunnan varusmiesbändi klo 18 ja 19.

Hattarat, vohvelit ja hampurilaiset ovat 50-luvulta alkaen kuuluneet osaksi asiakkaiden Linnanmäki-päivää. Vuosien varrella huvipuiston herkkuvalikoima sekä ravintolapalvelut ovat monipuolistuneet tarjoten jokaiselle mahdollisuuden löytää oma herkkusuosikki. Asiakkaiden toiveista tarjontaan on tänä vuonna lisätty terveellisiä vaihtoehtoja, kuten salaatteja, hedelmäsalaatteja ja tuoreita marjoja. Syntymäpäivänä hurvittelun lomassa voi nauttia syntymäpäiväeduista, joita juhlapäivän kunniaksi on runsaasti tarjolla Linnanmäen kioskeista sekä ravintoloista.Iloa ja riemua lapsen synttäreihin

Nyt Linnanmäeltäkin löytyy paikka, jossa voi järjestää varmasti joka lapsen unelmasynttärit. Ensin syödään Linnanmäen herkkuja, avataan lahjat ja sitten laitetaan rannekkeet käteen ja lähdetään yhdessä kavereiden kanssa Huvipuistoon hupailemaan. Linnanmäen uusisynttäritila ILO on perheiden käytettävissä syntymäpäivien järjestämiseen. ILOssa on avoimet ovet 27.5. klo 16–18, jolloin synttäritilaan pääsee tutustumaan hupimestarin opastuksella.Virallisia 65-vuotissyntymäpäiviä 
vietetään 13.6. 2015

Linnanmäen juhlavuoden juhlinta ei suinkaan rajoitu yhteen päivään vaan kalenteriin kannattaa merkitä syntymäpäivien juhlinnan jatkopäivä 13.6. 2015 Päivän runsaan ohjelmatarjonnan lomassa on mahdollisuus tutustua, miten Linnanmäki on toiminut 65 vuotta suomalaisen lastensuojelutyön asialla. Päivän aikana Lasten Päivän Säätiön perustajajärjestöt sekä Linnanmäen pääyhteistyökumppanit esittäytyvät toiminnallisilla esittelypisteillä.

Tutustu syntymäpäiväjuhlien ohjelmaan
sekä runsaisiin etuihin: www.linnanmaki.fi

Lisätietoja:

Pia Adlivankin, toimitusjohtaja, Lasten Päivän Säätiö, p. 040 418 7788, pia.adlivankin@linnanmaki.fi

Linnanmäki-aiheisia valokuvia löydät Linnanmäen uutishuoneesta:

http://www.linnanmaki.fi/uutishuone

Lasten Päivän Säätiö on jo 65 vuotta ylläpitänyt ja kehittänyt Linnanmäen Huvipuistoa kerätäkseen varoja suomalaiselle lastensuojelutyölle. Vuonna 2014 lahjoitettiin 3,9 miljoonaa euroa ja tavoite vuodelle 2015 on 4,1 miljoonaa euroa. Huvittelemalla Linnanmäellä kaikki asiakkaamme tukevat suomalaista lastensuojelutyötä.

Linnanmäen pääyhteistyökumppanit ovat SOK/HOK-Elanto, Tikkurila, Unilever, Hartwall sekä MTV3 Median Radio NRJ ja Radio Nostalgia. Linnanmäen yhteistyökumppaneina nämä yritykset tukevat omalla panoksellaan arvokasta lastensuojelutyötä.

Linnanmäki on Suomen suosituin huvipuisto, jossa on koko Pohjolan laajin laitevalikoima. Vuosien saatossa huvipuistovieraita on käynyt jo yli 50 miljoonaa, joista jokaiselle on syntynyt omia lähtemättömiä muistoja ja mielikuvia huvipuistovierailusta. Linnanmäen ainutlaatuinen tunnelma on säilynyt huvipuiston perustamisesta lähtien, vaikka kasvua ja kehitystä on tapahtunut roimasti.
 PS:
Kuvat lainattu etelänreissultamme, 
koskapa omasta Lintsireissustani on niin kauan, 
että silloin siellä oli vielä Kummitusjuna... =)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


♥ Kiitos kommentistasi! ♥