12.11.2014

Pilvihahmoja ja erityisherkkyyksiä


`♥•.¸¸.•♥´`♥•.¸¸.•♥´
Näetkö sinä hahmoja pilvissä? 
Mitä sinä näet tässä?
Minä näen istuvan tyttölapsen
ja kuvittelen että hän on pilvikylvyssä... =)


Starasta löysin oheisen artikkelin:
16 merkkiä joista tunnistat erityisherkän ihmisen 


Aistitko enemmän ympäristösi asioita kuin muut? Huolehditko helposti siitä, miltä toisista ihmisistä tuntuu? Viihdytkö paremmin hiljaisissa, vähemmän kaaoottisissa ympäristöissä? 
Saatat olla erityisherkkä ihminen. Huffington Post -lehden artikkelissa otetaan esille Elaine N. Aron kirjoittama teos Erityisherkkä ihminen, jossa hän luettelee tällaiselle henkilölle yleisiä piirteitä.

1. Syvät tunteet. Erityisherkkä ihminen prosessoi asiat syvemmältä kuin vähemmät herkät toverinsa.

2. Emotionaalinen reagointi. Tavalliseltakin vaikuttavat tilanteet voivat saada erityisherkät reagoimaan, koska he ovat muita empaattisempia.

3. Herkkyyden pitäminen negatiivisena asiana. Länsimaisessa kulttuurissa herkät päätyvät usein kiusatuiksi, kun taas Aasian kulttuureissa heitä arvostetaan.

4. Yksin kuntoileminen. Erityisherkät välttelevät usein joukkueurheilulajeja, koska he eivät halua toisten tarkkailevan liikkeitään.

5. Päätösten teko vie aikaa. Herkät ihmiset käyvät läpi suuren joukon tiedostettuja ja alitajuisia asioita ennen kuin tekevät päätöksensä.

6. Vääristä päätöksistä hermostuminen. Herkät reagoivat tunteellisesti voimakkaammin, joten pienikin negatiivinen tunne tuntuu heistä paljon isommalta kokemukselta.

7. Mestaruus yksityiskohdissa. Erityisherkkä huomaa ensimmäisenä yksityiskohdat huoneessa, ja hän kiinnittääkin usein huomioita asioihin, joita muut eivät edes huomaa.

8. Kaikki erityisherkät eivät ole introvertteja. 30 prosenttia tähän neurologiseen vähemmistöön kuuluvista on ekstrovertteja, ja he ovat monesti tottuneet yhteisöllisyyteen kasvatuksensa ansiosta.

9. Hyviä tiimityössä. Syvän ajattelukykynsä ja empaattisuutensa takia erityisherkät ovat hyviä tiimin jäseniä. He soveltuvat parhaiten neuvonantajan paikalle, eivät johtotehtäviin.

10. Kokevat helposti ahdistusta ja masennusta. Tämä pitää paikkansa, jos erityisherkän menneisyydessä on paljon negatiivisia kokemuksia.

11. Ärsyttävä ääni ärsyttää erityisherkkiä tuhannesti muita enemmän, koska heidän aistinsa ylikuormittuvat helpommin kuin muiden.

12. Erityisherkkä ei usein siedä väkivaltaelokuvia. Väkivalta voi stimuloida liikaa kyseisiä henkilöitä, joten ne eivät välttämättä ole soveliasta viihdettä varsinkaan ennen nukkumaanmenoa.

13. Erityisherkät itkevät helposti. Heidän ei tule asettaa itseään tilanteisiin, joissa kyyneleitä ja inhimillisyyttä pidetään nolona asiana. Perheenjäsenten ja ystävien on hyvä tukea herkkää ihmistä ilmaisemaan tunteitaan vapaasti.

14. Herkkyys kritiikille. Erityisherkkä reagoi todella voimakkaasti kritiikkiin, minkä vuoksi hän voi pyrkiä välttelemään tilannetta muiden miellyttämisen avulla, tai esimerkiksi kritisoimalla itseään ensin ennen kuin muut ehtivät sanoa poikkipuolista sanaa.

15. Hyvätapaisuus. Erityisherkät osaavat ottaa toiset ihmiset huomioon. He ottavat toiset huomioon hienotunteisilla tavoilla, jotka eivät välttämättä tule vähemmän herkän mieleen.

16. Erityisherkälle ihmiselle avokonttori on helvettiä. Tämä ihmisryhmä tarvitsee yksityisen työtilan, jossa he voivat omassa rauhassaan syventyä työntekoon. 

  Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki
Tämä introvertti allekirjoittaa kaikki muut kohdat paitsi 9. 
Omat ryhmätyökokemukseni ovat olleet sellaisia, 
että muut joko hälisivät, juoruilivat, lähtivät tupakalle 
tai ne tekivät niitä kaikkia ja mie tein yksin ryhmätyön.
4 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Ihan ensimmäiseksi näin siinä professorin, jolla on etusormi pystyssä.
Mutta ilman suurempia tarkasteluja kerkesin lukemaan sinun näkemyksesi ja nyt en näe siinä enää muuta kuin lapsen istumassa. ÄÄH!! Olisin halunnut tarkastella "professoria" tarkemmin ja miettiä mitä omassa päässä liikkuu!! Otan tästä opikseni: älä lue ikinä toisen mielipidettä ennen kuin olet perillä omastasi.

Anni kirjoitti...

No niin, ja nyt keskityn tekstiin...

- huolehdin helposti miltä muista tuntuu
- minulle vaihtelee tuo hiljaisuuden tarve, välillä kaipaan hiljaisuutta, välillä kaaosta. Olen ääripää-ihminen
- 1-3,6-10,12-16 = kyllä
- 4 = tähän en osaa sanoa. Toisaalta pidän siitä,että saa kuntoilla ryhmässä, mutta toisaalta kaipaan siinä sitä että jokainen on vastuussa omasta suorituksestaan
- 5 = päätösten teko vie aikaa, mutta olen harjoitellut erottamaan olennaisen päätöksen epäolennaisesta. Tiettyjä päätöksiä voi pohtia pitkään, tiettyjä taas ei.
- 11 = en osaa sanoa

p.s Pidän tällaisista jutuista :)

Una kirjoitti...

Hih! Oi, mun oisi pitänyt laittaa oma näkemykseni vaikkapa ihan sivun loppupuolelle niin se ei vaikuttaisi muiden näkemyksiin. =)))) ♥

Una kirjoitti...

=) Ihana kun paneuduit artikkeliin. =)

Anna Poikkimäki on tehnyt hyvän jutun. Luin tämän jo keväällä mutta nyt se tuli taas mieleeni ja siksi nyt postasin tänne.