4.9.2014

Omenien aikaan



•♥•.¸¸. ¸¸.•♥•. 


Valkeassa kuulaassa omenapuussa 
oli parikymmentä omenaa, joista karsin osan 
jättäen puuhun 11 omenaa kasvamaan.


Nekin tosin kovasti painoivat hentoja oksia kallelleen, 
koska tämä oli sen
 puun ensimmäinen omenasato.


Niinpä aikamme niitä ihailtuamme 
keräsin omenat hieman raakoina pois.

Syötäväksi ne ovat liian happamia
mutta niistä voi kyllä vaikka leipoa... 









OMENAKAKKU

125 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 tl kanelia
2 munaa
2 dl ranskankermaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl fariinisokeria
n 1 tl kanelia
3 rkl mantelijauhetta
2 isoa vihreää omenaa
(tai enemmän jos pieniä)
kuorittuina ja viipaloituina


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaneli.
Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää ranskankerma ja vehnäjauhot
joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan 
jonka läpimitta n 23 cm.
Sekoita pinnalle tuleva muruseos laakeassa kulhossa.
Itse RAKASTAN kanelia joten laitoin sitä todellakin 
enemmän kuin ohjeessa neuvotaan. =D 

Ota erilleen osa muruseosta
ja pyörittele omenanviipaleet kulhon muruseoksessa.
Asettele omenanviipaleet kakun päälle mieleiseksesi kuvioksi.
Ripottele lopuksi erilleen ottamasi muruseos omenien ja kakun päälle.
Paista kakkua uunin keskitasossa 180 asteessa n 50 - 60 minuuttia.
Voit tarjota kakun haaleana kermavaahtonokareen
 tai vaniljajäätelön kera, 
kahvin tai teen kanssa tai jälkiruokana.
Tai koristele niin kuin mie tein:
valuta kakulle tomusokerikuorruteraitoja. =)


*************


Gluteeniton omenakakku: 
käytä taikinaan gluteenittomia jauhoja 3 ½ dl 
ja muruseokseen 3 rkl. 










6 kommenttia:

  1. Meillä ei tänä syksynä pahemmin omenoita tule...toisin, kuin viimesyksynä..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, satokausi aina vaihtee eri puolilla Suomea. =) Mamani puutarhassa ei viime vuonna ollut montakaan omenaa mutta tänä vuonna siellä on omenoita ihan tavattomasti! =)

      Niinpä meillekin tulee paljon omenoita meidän syysjuhlaamme koristeiksi sekä syötäväksi...

      Olen jo Maman omenoita pilkkonut pakastimeen ison kassillisen, niin on talvella mistä helposti ottaa omenapiirasainekset. =)

      Poista
  2. Ihana blogi täällä ja tuo punainen talonne on jotain semmoista, jossa joskus toivoisin asuvani :) Meillä odotellaan aina vaan turhaan omppusatoa; kuusi vuotta sitten istutin kaksi omenapuuta pihaamme eikä vieläkään kukkia sen enempää kuin omeniakaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. =) Mutta hups, Punainen talo oli vahingossa jäänyt näkyviin! Kiitos kun sanoit! Kävin laittamassa sen hieman piiloon joksikin aikaa. Meillä on ollut ongelmia tämän kotimme kanssa kun tässä on tehty kosteusvaurioremontteja ja asia on menossa nyt käsittelyyn joten siksi se blogi piti olla suljettu. Nyt on. Ehkä joskus voin avata sen.

      Nämä omenapuut on istuteltu myös hiljattain, mutta jokainen niistäkään ei edes kuki. Se on jokin luonnonvalinta, kuka kukkii ja kuka ei... Toivon että siun omenapuut ensi keväänä kukkivat ja saat siekin omenia. =)

      Poista
  3. I love the colour of those apples!! Yellow, with a hint of pink to them!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. You are so right. =) Thank You Judy. =)

      Poista


♥ Kiitos kommentistasi! ♥