30.6.2014

Ruususiirappi


.•♥•.¸¸. •♥• .¸¸.•♥•. 






Punainen väri piristää kaikissa muodoissaan, 
kun ulkona on märkää ja harmaata 
ihan kuin syksy olisi yhtäkkiä jo saapunut. 

On vaikea uskoa että viikonlopuksi 
on luvattu hellettä... 




Näissä purkeissa on jotakin punaista ja herkullista
johon tarvitset:


2 litraa kevyesti mittaan sullottuja ruusun terälehtiä 
(luomua ja tuoksuvaa lajiketta)
1.n  sitruunan kuorisuikaleita
8 dl vettä
½ rasiaa hyytelösokeria
1/2 dl fariinisokeria (voimistaa sävyä, ei välttämätön)
1 sitruunan mehu
vaniljasokeria maun mukaan  






Keitä ruusun terälehtiä ja sitruunankuorta
vedessä n.15- 20 minuuttia 
tai kunnes terälehtien väri on vaalea.
Siilivöi lehdet pois ja kaada liemi toiseen kattilaan.
Tässä vaiheessa keitos saattaa näyttää hailakalta, 
mutta sokerin lisääminen muuttaa värin kirkkaan jalokivimaiseksi. 
Kaada sekaan hillosokeri ja keitä parisenkymmentä minuuttia. 
Mausta loppuvaiheessa vastapuristetulla sitruunamehulla ja vaniljasokerilla. 

Tee hyytelökoe: 
Kaada ruusuhyytelöä lautaselle 
ja vedä lusikalla ura hyytelön keskelle, 
mikäli hyytelö valuu takaisin uraan,
jatka vielä keittämistä. 


Purkita pieniin purkkeihin. 

Tarjoa vastapaahdetulla leivällä,
rapeilla letuilla, 
jäätelön
tai miedon vuohenjuuston kera.





Koska meillä näitä Valamonruusuja on hirmuisesti, 
testasin tätä fb-ystävä Jaanan ruususiirappiohjetta.
Kiitos Jaana! =) 




Voi ihanuus,
mikä ruusuntuoksu
tuosta keitoksesta
koko Pikkutaloon tulvikaan!  

.•♥•.¸¸. •♥• .¸¸.•♥•. 

Mie tosin keitin sitä liian kauan ja taisin saada aikaan 
ruusumarmeladia, mutta ihanaa sekin on. =) 

Odotan vesi kielellä jo seuraavia lettukestejämme.
Niistä tulee suorastaan ylelliset! =)








12 kommenttia:

  1. Oi, vesi ihan nousee kielelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =) Ajatteles, se tuoksuu ja maistuu ruusuille. =) Tuntee itsensä rinsessaksi kun tätä nautiskelee. =)

      Poista
  2. Uskon että on todella herkullista ja myös ihanan väristä. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se. Rubiininpunaista ja suorastaan kuninkaallista. =)

      Poista
  3. Una, tuota minun on kokeiltava. Ihana väri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! =)

      Miekin ajattelin tehdä uuden annoksen tässä heti kun muistan hakea kaupasta lisää hyytelösokeria. =)

      Poista
  4. Oi, oi, miten makeaa ja myös makean väristä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siirappi on makiaa. =) Suloisen punaista siitä tosiaan tuli. =)

      Poista
  5. Valamonruusuja riittää meilläkin - tätähän voisi vaikka kokeilla :-)

    VastaaPoista
  6. Mietinkin juuri mistä ruususta hilloa teit? Itse sain opetella sitä kerran Ruusulaaksossa Bulgariassa damaskonruususta. Valamonruusua pitää minunkin kokeilla tuollaisena. Kiitos! Sitten kun se kukkii....täällä ollaan aika pohjoisessa.

    VastaaPoista


♥ Kiitos kommentista! ♥