Translate

30.6.2014

Ruusuhillo


.•🌸•.¸¸. •🌸• .¸¸.•🌸•.










Näissä purkeissa on jotakin punaista ja herkullista
johon tarvitset:


2 litraa kevyesti mittaan sullottuja ruusun terälehtiä 
(luomua ja tuoksuvaa lajiketta)
1.n  sitruunan kuorisuikaleita
8 dl vettä
½ rasiaa hyytelösokeria
1/2 dl fariinisokeria (voimistaa sävyä, ei välttämätön)
1 sitruunan mehu
vaniljasokeria maun mukaan  










Keitä ruusun terälehtiä ja sitruunankuorta
vedessä n.15- 20 minuuttia 
tai kunnes terälehtien väri on vaalea.
Siilivöi lehdet pois ja kaada liemi toiseen kattilaan.
Tässä vaiheessa keitos saattaa näyttää hailakalta, 
mutta sokerin lisääminen muuttaa värin kirkkaan jalokivimaiseksi. 
Kaada sekaan hillosokeri ja keitä parisenkymmentä minuuttia. 
Mausta loppuvaiheessa vastapuristetulla sitruunamehulla ja vaniljasokerilla. 

Tee hyytelökoe: 
Kaada ruusuhyytelöä lautaselle 
ja vedä lusikalla ura hyytelön keskelle, 
mikäli hyytelö valuu takaisin uraan,
jatka vielä keittämistä. 


Purkita pieniin purkkeihin. 

Tarjoa vastapaahdetulla leivällä,
rapeilla letuilla, 
jäätelön
tai miedon vuohenjuuston kera.





Koska meillä näitä Valamonruusuja on hirmuisesti, 
testasin tätä fb-ystävän reseptiä.  

Jos haluat tehdä ruususiirappia,
keitä seosta vähemmän aikaa ja vähennä
hyytelösokerin määrää! 






Voi ihanuus,
mikä ruusuntuoksu
tuosta keitoksesta
koko Pikkutaloon tulvikaan!  






.•🌸•.¸¸. •🌸• .¸¸.•🌸•. 



Odotan vesi kielellä jo seuraavia lettukestejämme. 

Niistä tulee suorastaan ylelliset! =) 


Punainen väri piristää kaikissa muodoissaan, 
kun ulkona on märkää ja harmaata. 

♥️