21.1.2014

Muista viikonloppuna laskea lintuja

Pihabongaus 25.–26.1.2014 

Kaikkialla Suomessa

 

http://www.pihabongaus.fi/

Osallistu pihabongaukseen!

 ¸.•♥´¨`♥•.¸¸.•♥´¨`♥•.¸¸.•♥´¨`♥•.¸ 
"Hauskaa, helppoa, hyödyllistä ja siihen kuluu vain tunti!
www.pihabongaus.fi

Pihabongaus-tapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla joko lauantaina 25.1. tai sunnuntaina 26.1. Pihabongaukseen voi osallistua kuka tahansa. Pihabongaus ei ole kilpailu, joten havaittujen lintujen määrä ei ole ratkaisevaa. Osallistumismaksua ei ole eikä ilmoittautumista tarvita.

Pihabongaukseen osallistuminen on helppoa:
-Tunnista tunnin aikana havaitsemasi lintulajit.
 -Laske montako yksilöä kutakin lajia on enimmillään näkyvissä samaan aikaan (näin vältät laskemasta samoja yksilöitä moneen kertaan).
 -Ilmoita tunnistamasi lajit ja laskemasi maksimimäärät viimeistään 31.1. verkkolomakkeella (www.pihabongaus.fi) tai postikortilla osoitteella BirdLife Suomi, Annankatu 29 A 16, 00100 Helsinki.

Pihabongaukseen osallistuneiden kesken arvotaan 
helmikuun lopussa lintuaiheisia palkintoja.

Pihabongauksen päätarkoituksena on saada yleisö mukaan tarkkailemaan talvisia lintulaudan ja kotipihan lintuja sekä kiinnostumaan lähiluonnosta. Samalla kerätään arvokasta tietoa maamme talvisesta linnustosta."


Lähteet ja ylin kuva: BirdLife Suomi, Pihabongaus. 
8 kommenttia:

 1. Oi vitsit, tähän pitäisikin osallistua. Me päivittäin katsellaan lintuja meidän terasilla kun laitoin ruokintapaikat lähelle ikkunoita. Ei mitään kovin erilkoisia lajeja ole näkynyt, mutta kivahan noiden touhuja on katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuossa mitään erikoisuuksia haetakaan eikä se ole mikkään kilpailu. =) Soon lintujenlaskentaa ja levinnäisyystarkista. =) Osallistu ihmeessä.

   Poista
 2. Variksia, talitinttejä..siinäpä ne, minun laskettavat on..:-( Melko yksipuolista.

  VastaaPoista
 3. Oivoi Maireanna! Kaikki nuo ovat juuri niitä tärkeitä lintusia! Mahdollisimman totuudenmukainen kuva niistä havaiinoista on annettavakin, ei tämä tosiaan ole mikkään kilpailu. =) Tuolta BirdLifen sivun alaosista aukeaa sellainen pihabongauslomake, jossa juurikin noitakin siun mainitsemia lintusia. http://www.pihabongaus.fi/

  VastaaPoista
 4. Tottakai osallistun. Lajeja en näe ilmeisestikään paljon, mutta monta tinttiä ja harakkaa kuitenkin, ehkä tikan. Tänään pihassa kävi taas kärppä aterioimassa, on se niin pieni ja vikkelä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki ne ovat tärkeitä havaintoja. =)

   Poista


♥ Kiitos kommentistasi! ♥