Translate

27.1.2014

Hurja remontti suomalaisittain?

 ¸.•♥´¨`♥•.¸¸.•♥´¨`♥•.¸¸.•♥´¨`♥•.¸


Olen katsellut amerikkalaista Hurja remontti-sarjaa jo joitakin vuosia. ( Extreme Makeover Home Edition). Joka kerta ohjelmaa katsoessani tulee itku. Niin koskettavia ihmisten elämäntarinoita siinä sarjassa on julkituotu. Itku on ollut surua heidän kohtaloistaan. Itku on ollut lopulta helpotuksen itkua heidän elämänsä laadun parantumisesta monien ihmisten työpanoksen ansiosta.

Ohjelmassa on purettu täysin entinen huono rakennelma jota ei monesti enää kodiksi saati edes taloksi ole voinut aikoihin kutsua, ja joka kuitenkin oli siihen asti heidän kotinsa.
Jokaisessa jaksossa koko ohjelmatiimi, sekä auttamiseen totaalisesti sitoutuneet kyseisen jaksoperheen ystävät ja koko kylän/kaupungin väki rakentaa tilalle entistä ehomman ja kutakin perheenjäsentä erityisesti kuunnellen uuden Kodin...

Hurjassa remontissa on niin auttajien kuin varsinkin autettavien parissa ollut eri yhteiskuntaluokkia, eri kansallisuuksia edustavia, eri ikäisiä, eri tavoin sairaita, mm syntyperäisesti, harrastuksissaan, tapaturmaisesti tai jopa työssään vammautuneita, erilaisissa elämäntilanteissa olevia miehiä, naisia ja lapsia. 

`♥`♥`


Mietin monesti jotta mitäs, jos meillä Suomessakin olisi jokin, edes yksi inhimillinen taho, joka menisi ja auttaisi, jos ei nyt ihan näin laajasti, niin ainakin jossain muodoin akuutisti hädässäolijoita, korjaisi tarpeen niin vaatiessa heidän kotiaan asuttavaan, turvalliseen ja terveelliseen kuntoon? 

Oikeastaan niitä tahoja kyllä pitäisi olla kimpassa useita, jotka kukin painottuisivat johonkin omaan alaansa. Joku auttaisi viallisten talojen tai asuntojen viallisten kohtien purkamisella. Joku uudelleenkorjaamisessa. Joku auttaisi asukkaiden henkisen hädän kanssa. Joku taho auttaisi taloudellisissa pulmissa. Fyysisissäkin krempoissa olisi autettavaa...

Tällaisesta olisi mahtava apu heille, joilta esimerkiksi vesivahinko, home yms on pilannut kodin, elämän ja terveyden, joilla elämä on muutenkin vahvasti solmussa, monilla eri tavoilla. Auttamisessa ei otettaisi huomioon mitään muita seikkoja kuin asukkaiden inhimillinen ja akuutti avuntarve. 

Mutta löytyisikö meiltä tarpeeksi pyyteettömiä avuliaita yhdistyksiä ja tavaranlahjoittajatahoja, käsistään käteviä inhimillisiä ihmisiä, kokoonkeräävää aktiivista ja hyväntahtoista yhteishenkeä, talkoointoa ja auttamishalua yli omien mukavuusrajojen? 


Me kaikki tiedämme useita koteja, joissa asuu jollain tavoin sairastuneita jopa vammautuneita, meitä tavallisia ihmisiä,  joiden viallinen koti olisi todellakin Hurjan remontin tarpeessa... Eikö vaan?

Nelosella alkaa aihetta sivuten uusi viihdeohjelmasarja jossa pääpaino taisi olla kuvattavien ja stailattavien kohteiden hakijoiden ulkonäkö. Ainakin sinne olisi pitänyt lähettää jokaisesta ohjelmaan osallistuvasta kokovartalokuva... Että semmoista. Kuulunee sarjaan; pientä pintaremonttia.



Kukahan sellaisen todellisen 
suomalaisen Hurjan Remontin keksisi?



`♥`♥`♥`